Stabæk nærmer seg opprykk til Toppserien etter seieren over Hønefoss. Foto: Jørgen Dahlsby / Stabæk fotball.

Bakkestua (Sporten) ( Stabæk – Hønefoss 3-1) Stabæk tok et sjumilsteg mot opprykk etter seieren over Hønefoss.

– Stabæk måtte sette innpå flere landslagsspillere for å sikre 3–1. Det forteller litt om hva vi møtte dem med, sier en stolt trener Jan Gundro Thorstensen.

Hønefoss Ballklubb viste ingen respekt for storfavoritten Stabæk i flomlyset på Nadderud, og var fullt på høyde med de langt mer meritterte motstanderne i store deler av oppgjøret i Bærum.

– De hadde mange landslagsspillere i troppen, blant annet en ny landslagsspiller fra Sverige. Likevel holdt vi imponerende bra, og var fullt på høyde. Vel ble vi slitne utover i 2. omgang, men jentene jobbet voldsomt for å holde på ledelsen de fikk etter 52 minutter.

Spilte på naturgress

Man fryktet at fuktig naturgress ville tappe gjestene for krefter når de ikke er vant med denne typen underlag å spille på. Men i første omgang var det ingen ting som tydet på at kondisjonen var dårligere hos ringerikingene.

Nivå forskjell i andre omgang

Etter sidebyttet ble et tøffere å forsvare seg, men anført av en meget god Silje Nyhagen, som gikk foran og viste vei, sjokkerte HBK med å ta ledelsen bare syv minutter etter hvilen.

Ikke uventet var det Synne Kristine Hamborg som brente til og sendte kula i nota på Nadderud.

– Den kalddusjen hadde ikke landslagsspiller Melissa Bjånesøy og lagvenninnene sett for seg, sier Thorstensen.

Svensk landslagsspiller

Vertene ga imidlertid ikke opp etter et overraskende «underlege». De høynet tempoet enda mer, og 11 minutter senere var det balanse etter at den svenske landslagsspilleren Zara Jönsson utlignet med sitt første spark på ballen etter at hun kom på banen 62 minutter ut i oppgjøret.

Ikke uventet var det Synne Kristine Hamborg som brente til og sendte kula i nota på Nadderud.

– Den kalddusjen hadde ikke landslagsspiller Melissa Bjånesøy og lagvenninnene sett for seg, sier Thorstensen.

– Ja, de måtte sette på det beste de hadde for å ta oss. Det viser at vi har tatt kvantesteg, og at et topplag som Stabæk tar oss alvorlig. Fortsetter vi sånn kan det bli en morsom høst. Allerede til lørdag skal vi skape moro på AKA når Amazon Grimstad kommer på besøk, lover en meget fornøyd HBK-trener på vegne av «gromjentene sine».

Ulidelig spennende

Siste del av andre omgang ble ulidelig spennende med stadig større Stabæk-press, og selv om HBK-jentene kjempet med nebb og klør, måtte Mari Hasselknippe bakerst kapitulere da Bjånesøy fikk sjansen 14 minutter før slutt og satte inn 2–1.

Da måtte HBK fram for å utligne. Det ga Stabæk overgangsmuligheter, og samme Bjånesøy satte inn 3–1 på overtid.