Ingen er fornøyde i Barcelona om dagen. (foto: barca, twitter)

Barcelona, ​​de regjerende La Liga-mesterne, vurderer å skille seg fra tre nøkkelspillere i det kommende overgangsvinduet i januar. – I sin egen årsrapport som viser overskudd igjen melder klubben at de står ved et veiskille og selv om de har en del økonomiske hindringer foran seg, ser de lys i enden av tunellen.

Det må gjøres noen tøffe valg, i følge Sport er katalanerne, som jobber å oppfylle Financial Fair Play-kravene (FFP), åpne for å akseptere tilbud «for alle spillere» i forbindelse med den pågående kampen for å sikre 40 millioner euro fra salget av 29,5 % av Barça Studios til Det tyske investeringsfondet Libero Football Finance.

Barcelona vil ta kontroll over fremtidige inntekter samtidig som de styrker laget!

Les: Ett problem løst for Ten Hag: United-spiller på medisinsk test hos ny klubb

Det er et kappløp med tiden der Barcelona aktivt søker alternative investorer. Selv om det er tatt kontakter med potensielle sponsorer, innrømmer klubben at det fortsatt er en betydelig differanse å dekke, noe som vekker bekymring for om deres økonomiske behov kan dekkes på kort sikt. Denne situasjonen øker sannsynligheten for å selge spillere under vinter.

I sommer genererte Barcelona rundt 103 millioner euro gjennom salg av spillere som Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Frank Kessie, Nico Gonzalez, Abde Ezzalzouli og Trincao. Finansieringsgapet vedvarer imidlertid, noe som krever ytterligere tiltak for å balansere bøkene.

Spekulasjoner omgir fremtiden til Robert Lewandowski, Andreas Christensen og Jules Kounde, med trioen ansett som overskudd til kravene. Selv om Saudi-Arabia er interessert i den polske spissen, forventer Barcelona også betydelige tilbud til den defensive duoen. Behovet for å avlaste spillerne skyldes ikke bare økonomiske utfordringer, men også behovet for å styrke troppen i januar for å snu den litt slappe sesongen.

Barcelona ligger på 3.plass med 35.poeng etter 13.kamper. – Hele 9.poeng bak den svært overraskende La Liga lederen Girona.

Les på Engelske klubber: Forsøker å selge spillere for tre milliarder i et siste desperat forsøk på å beholde jobben

Barcelona president Joan Laportas iver etter å skaffe en midtbanespiller i vinterens overgangsvindu øker behovet for raskt å selge spillere.