Foto: aafk.no Sigurd Haugen

I september i fjor tok den tidligere Sogndal og Odd-spissen Sigurd Haugen turen til Belgia og signerte med andredivisjonsklubben Union Saint-Gilloise.

Nå er han tilbake i Norge for å fylle rollen som Pape Gueye fylte i Aalesund.

Les: Liverpool har fått kalde føtter

«Vi har lenge hatt våre øyne på Sigurd Haugen. Helt fra han var i Sogndal. Etter at vi solgte Pape Gueye så har vi visst at vi måtte ha en fullverdig erstatter. En som komplementerer de spissene vi allerede har her. Sigurd gjør det. Med sin fart, sin villighet til å utfordre bak motstanderens forsvar, sin vilje til å stresse stopperne og selvsagt sin evne til å score mål. Han er ung, han er norsk og han skal opp og frem. Det liker vi», sier hovedtrener Lars Bohinen i pressemeldingen fra klubben.

Før Sigurd Haugen som nå er 22 år dro til Belgia hadde 46 kamper i Sogndal med seg i bagasjen hvor han satte ballen i mål 28 ganger, i tillegg har han spilt for Norges G18 og G19 lag.

Les: TV 2: Ferdig i Molde

Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier de har vært helt avhengige av ekstern hjelp i en utfordrende økonomisk situasjon. Litt tidligere fredag ble det også kjent at Sondre Brunstad Fet forlenger kontrakten med klubben og samtidig lånes ut til Bodø/Glimt ut året, med opsjon på kjøp.

«Dette er veldig spennende selvfølgelig. Jeg har gledet meg en stund, og ser nå fram mot seriestart og er veldig trigget og klar. AaFK har en god trener som jeg har hørt mye om, det er et robust og voksent lag som kan utfylle meg bra og som kan utvikle meg videre», sier Haugen til Aafk sine sider..