Hjem FotballEliteserien Spillere fra Island og Færøyene med samme steinharde mentalitet
Spillere fra Island og Færøyene med samme steinharde mentalitet

Spillere fra Island og Færøyene med samme steinharde mentalitet

mars 15, 2017

Vi husker alle bildene fra fjorårets fotball-EM. Ikke nødvendigvis med hvem som løftet pokalen til slutt, men vikingene fra nord som kriget seg fremover i turneringen. En 24-årig brannspiller fra Færøyene opplever at den steinharde mentaliteten kommer fra livet ute i havgapet.

I fjor kom færøyværingen Gilli Rólantsson fra danske Aalborg til Brann og Eliteserien. Selv om starten ble preget av en ubeleilig skadeperiode, fikk Rólantsson med seg syv kamper og ett mål for sin nye klubb.

Brann skriver på sine hjemmesider om forsvarsspilleren som nå har fått muligheten til å venne seg til en ny kultur og andre forhold. Han har fått trent med laget over tid, blitt kjent med spillestilen, sin nye hjemby og lagkameratene.

Denne uken kom bekreftelsen på at 24-åringen er uttatt til Færøyene sin EM-kvalifiseringskamp mot Andorra, 25. mars.

Rólantsson hyller spesielt lagånden på det færøyske laget og gleder seg til hver gang han får sjansen til å representere landet sitt.

– Landslaget betyr sinnssykt mye for meg. Jeg er stolt av å spille der, og det er like stort uansett om vi møter Andorra eller Portugal. Vi har et samhold som ingen andre. Det er noen spesielt med oss, fordi alle går så godt sammen, forteller han.

Branns for tiden eneste A-landslagsspiller opplever at folk fra Færøyene har noe av den samme mentaliteten som Island viste oss under fjorårets fotball-EM: voldsom innsats, sunne holdninger og viljen til å få mye ut av lite.

– Færøyene kan sammenlignes med Island. Du kommer ikke gratis til noe hos oss heller. Vi vet hva hardt arbeid er, for å si det sånn. Det krever sinnssykt mye hardt arbeid for å lykkes, pluss litt flaks. Ingenting kommer gratis, sier Rólantsson.

Kanskje Lagerbäck skal ta med det seg norske landslaget for et lengre treningsopphold ute i havgapet?

(@F7/Brann)

 

Les også: