Takk, men nei takk. (foto: Barcelona)

Dagen etter at Jürgen Klopp hadde fortalt sjokkerte Liverpool-supportere han trekker seg etter sesongen, gjorde Xavi det samme til Barcelona-supporterne. Få har presset på for å fjerne Xavi som Barca-trener, etter Xavis avgjørelse har sportsdirektør Deco fortalt planen til klubben var å starte neste sesong med Xavi ved roret. Nå skal klubben likevel få mulighet til dette, hvis tre krav oppfylles.

Barcelona-trener Xavi Hernandez har konsekvent benektet at han kunne ombestemme seg og bli i klubben, men den kontinuerlige bruken av uttrykket «a dia de hoy» – per i dag – har ført til at spørsmålene fortsetter å komme. I forkant av kampen mot Atletico Madrid på søndag, som endte med storseier, innrømmet Xavi at han var en del av planleggingsprosessen for neste sesong.

LES: Manchester United-bossen lover han ALDRI signerer verdens 3. beste spiller

Barcelona-supporterne er småforvirret, Xavi trakk seg fordi han opplevde han ikke ble verdsatt nok for jobben han gjør. Ifølge Sport har Xavi faktisk åpnet for retur, men den kommer på hans premisser, der tre krav må oppfylles.

Ifølge det spanske mediet har Xavi gitt beskjed første betingelsen er at Barcelona ved hans ledelse avslutter sesongen resultatmessig og spillemessig godt. Så må klubbledelsen komme til ham for å be om at han blir, det vil si at Barca-ledelsen må overbeviste Xavi og ikke omvendt. Det tredje går på at Xavi krever visse garantier i forhold til sommerens overgangsvindu, som kan bli en kaotisk affære for den økonomisk kriserammede giganten.

Få om ingen ønsker at klubblegenden Xavi, som forrige sesong hentet La Liga-trofeet tilbake til den katalanske hovedstaden for første gang siden 2019, trekker seg. For oss og Barcelona-supporterne vil dette bli en spektakulær snoperasjon, der Barca-ledelsen må gjøre en jobb for at det skal skje.

Alt du trenger å vite: Barcelona – Las Palmas

F7: Ronny Deila har ikke vist nok av «Brugges DNA i spillet»