Syvendeplassen i OBOS-Ligaen passer dårlig med sørlandsklubben Start sitt ambisjonsnivå. Dagens nyhet, ikke enda bekreftet av klubben, sier at hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson har begge fått sparken i IK Start.

Start har vært ute å kjøre helt siden før de sparket Kjetil Rekdal våren 2019 og hentet opp islandske Joey Hardarson som midlertidig hovedtrener. Start som etter de fikk på plass rike betting eiere har som ambisjon å ikke bare delta, men å vinne, deres uttalte målsetning er å bli seriemester og så gjøre det stort ute i Europa. – Alt ting som ser perfekt ut på en PowerPoint.

Les: Mourinho ble helt knust da Eriksen gikk i bakken

Problemet er større enn hvem som er hovedtrener!

Islendingen signerte en kontrakt med Start i oktober 2019 som løper ut 2021 sesongen. Men nå etter bare syv poeng på fem kamper og en syvendeplass i OBOS-Ligaen har Joey Hardarson og Mattias Andersson.

Start skriver på sine sider: «Styret i IK Start har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. Klubben ønsker å takke dem begge for innsatsen de har lagt ned i arbeidet rundt å bygge opp IK Start som klubb, og ønsker lykke til videre i tiden som kommer»

Les på Popidol: Skalk lukene: Iggy Pop kommer til Norge!

De fleste tror at enten Tom Nordlie eller sørlending Eirik Kjønø vil få tilbud om jobben. Vi i Sporten tror at Start må gjøre noe mer grunnleggende med klubbens image og oppbygging. Joey Hardarson og Mattias Andersson representerte noe stabilt, men også litt kjedelig.

Det finnes ikke en eneste Start fan som ikke er enig.

Det de trenger nå er en skikkelig bohem, en som elsker fotball og som elskes av fans. Den 172 cm høye midtbanespilleren Erik «Myggen» Mykland har erfaring fra landslag, klubblag ute i Europa (FC København, FC Linz, Panathinaikos og 1860 München) og selvfølgelig Start hvor han ble en klubblegende på begynnelsen av 90-tallet.

Nå har har han også tilstrekkelig trenererfaring fra Risør og kretstrener for Agder Fotballkrets til å overta en klubb som har ambisjoner.

OPPDATERT: Før midnatt mandag ble det klart at noen tok rådet. Erik Mykland hopper inn som vikar sammen med Alexander Persson og Adolfo Rodriguez.