Muligheten Arteta ikke kan la gå fra seg? (foto: arsenal, twitter)

På fredag kom bekreftelsen alle visst ville komme. Alexandre Lacazette forlater Arsenal som free agent. Både klubb og spiller var enige om at dette var den beste løsningen. Franskmannen har hatt perioder med suksess på Emirates siden overgangen fra Lyon i 2017, 4 scoringer på 30 Premier League-kamper denne sesongen var langt under det Arsenal trengte fra senterforwarden. Nå skal det jages forsterkning på topp før sesongstart.

Med Eddie Nketiah tilbake i troppen, som eneste naturlig spiss hos Arsenal etter Lacazette -og Aubameyang-exiten, har de siste månedene båret preg av at Arsenal har hatt for lite trøkk helt på topp. Ifølge Mundo Deportivo har Arsenal sendt signaler om at de er interessert i å hente Memphis Depay til London.

LES: Real Madrid-ikonet Ronaldo eier nå La Liga-klubb

Nederlenderen har kontrakt hos Barcelona i 2023, og med klubbens ekstreme behov for å få inn friske euros på overgangsmarkedet for å kunne sette signaturen til «The Great Lewandowski» på kontrakten, er Depay definitivt til salgs.

Etter å ha vært en av de største stjernene hos Lyon med 76 scoringer og 55 assists på 178 kamper, har suksessen ventet på seg på Camp Nou. Hentet inn som Ronald Koemans toppsignering forrige sommer, var 28-åringen også merket som dette. Så da Koeman ble tuppet ut av klubben han hadde opparbeidet seg legendestatus som spiller i, forsvant også statusen til Løven Depay.

Siden januar har det blitt en eneste kamp i nitti minutter på Depay (også ute med skade). Aubameyang ble hentet inn fra London på slutten av januar og viste hva en spiss bør score i Barcelona-drakta. Fra februar til mai hamret den tidligere Arsenal-spissen inn 20 scoringer, Depay har 13 på en hel sesong.

Ifølge Mundo Deportivo har ikke dette kjølnet Arsenals interesse for den nederlandske landslagsspilleren. Forrige opphold i Premier League ble av ulike årsaker en katastrofe for Depay (og Manhcester United), men nederlenderen har bevist han har blitt mer moden som spiller og person.

Den spanske avisen hevder Barcelona forventer rundt 400 millioner kroner for Depay de selv hentet på free transfer. Med ett år igjen av kontrakten høres dette i overkant dyrt ut, vi tipper Arsenal kan utnytte Barcelonas situasjon til å forhandle.

LES: Sky Sports: La Liga har sikret seg en ny attraksjon

Om Depay er spissen som skal gi Arsenal tyngde på topp i forhold til City med Haaland, Liverpool med Jota/Firmino, Tottenham med Kane, eller United med Ronaldo, det er vi ikke overbevist om. Eller ser Arteta noe i Depay som passer perfekt til Arsenal-spillet?