Luis Enrique

Vi husker alle dramaet som utspant seg i dagene før VM i Russland i sommer hvor Spanias landslagssjef Julen Lopetegui fortalte på en pressekonferanse at han etter VM hadde akseptert å overta Real Madrid etter Zinedine Zidane. – Det gikk dårlig, Julen Lopetegui fikk umiddelbart sparken noe som førte til et historisk dårlig VM for Spania og så etter noen få måneder i managerstolen fikk han sparken igjen.

Nå er forøvrig Julen Lopetegui på vinnersporet igjen som manager for Sevilla.

Nå må Spania ut og lete etter landslagssjef enda en gang Luis Enrique trekker seg av personlige årsaker og assistent Roberto Moreno tar over midlertidig over ansvaret.

Les: Bekreftet: Bayern München har solgt Mats Hummels

Det bekrefter det spanske fotballforbundet onsdag etter lengre tid med usikkerhet rundt Enriques situasjon.

Enrique forlot den spanske troppen rett i forkant av EM-kvalifiseringsakampen mot Malta i mars. Han hastet hjem, og medier har omtalt årsaken både som «prekær familiesituasjon» og «personlige utfordringer».

Les: Rafael Benitez har fått jobbtilbud: Årslønn på over 100 millioner kroner!

Spania er i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Da lagene møttes på Mestalla i mars, vant spanjolene 2-1. Spania leder gruppen med full pott på fire kamper. Norge er nummer fire med fem poeng på fire kamper.

Enrique har ikke vært å se på sidelinjen de siste tre kampene. I kampene mot Malta, Færøyene og Sverige har assistenttrener Moreno hatt ansvaret. Samme mann skal fortsette etter at Enrique nå har trukket seg.

Før han var trener hadde Enrique en stor karriere som spiller, både i Real Madrid og i Barcelona. Som trener har han hatt ansvaret for katalanerne, samt Roma og Celta før han i 2018 tok over jobben som spansk landslagssjef.

Det har vært turbulent rundt det spanske landslaget de siste årene. I VM i Russland i fjor sommer fikk Julen Lopetegui sparken bare dager før mesterskapet startet. Årsaken var at han annonserte at han skulle ta over Real Madrid etter VM.

Legenden Fernando Hierro ledet laget i Russland. Det endte med exit mot vertsnasjonen i åttedelsfinalen.