Matt Crocker omtales som The Training Ground Guru

Southampton er inne i en ekstremt dårlig sesong og sannsynligheten for at de må ta farvel med Premier League etter årets sesong er stor.

Klubben prøver å snu trenden ved å ansette har Matt Crocker som sportsdirektør fra 2020, en stilling som Manchester United enda ikke har fått på plass. Matt kommer fra en rolle som leder for ungdomslandslagene i England, etter stor suksess med ungdomsarbeidet til nettopp Southampton.

Les: Marco van Basten driter seg ut på direkten – én uke i fryseboksen

Southampton har stått i spissen for det engelske fotballforbundet og har slått klørne på Matt Crocker, som fra starten av 2020 vil bli sportsdirektør i Premier League-klubben.

Matt Crocker har vært ansatt i FA siden 2013, hvor han har hatt suksess med å definere hvordan ungdomslandslagene i føderasjonen skal fungere.

Dette har ført til stor suksess – inkludert gullmedaljer på verdensmesterskapet i U20 2017.

Les på Helsesjefen: Dette bør barnefamilier bruke penger på

Oversolgt

Nå må han prøve å overføre suksessen til Southampton, det gleder klubbens administrerende direktør Martin Semmens. – En opplagt kritikk mot laget og overgangsmarked er at de har vært for flinke til å selge og for lite opptatt av det sportslige, de er i samme situasjon som Sarpsborg 08 her hjemme. En sunn og god klubbøkonomi, men uten de store spillerne som er solgt.

– Vi er sikre på at denne ansettelsen vil føre til større suksess på feltet fremover, sier klubbdirektøren.

Matt Crocker har vært akademisjef i Southampton før han var i FA.