Danske Rasmussen til venstre. (foto: göztepe, twitter)

I januar sikret Sport Republic seg aksjemajoriteten hos Southampton. Ledet av Dragan Solak jobbes det nå med å bygge opp et selskap inspirert av Manchester City Group og Red Bull-gjengen. Med seg har den serbiske milliardæren blant annet dansken Rasmus Ankersen, tidligere styreleder for FC Midtjylland og direktør hos Brentford. Denne uken kom bekreftelsen på at neste klubb er på plass i porteføljen.

Klubben det gjelder ble omtalt tidligere i våres da Roman Abramovich måtte trekke til Tyrkia, en av de få trygge havnene for en Putin-kompis. Da gikk ryktet om at den tidligere Chelsea-eieren var på vei inn som eier hos Göztepe.

LES: Ajax-spiller klar for overgang til Premier League

Det ble med ryktene. Süper Lig-klubben Göztepe kunne ikke hindre nedrykk til tyrkisk andredivisjon forrige sesong, nå kommer Sport Republic inn med 70 prosent eierskap for å gi klubben økonomi, kompetanse og nettverk til å starte ferden mot noe større.

LES: Tuchel og Conte har fått sin straff etter «Handshake for Peace»

Vi tipper vi vil høre mer fra denne klubben de kommende årene. Det Rasmussen fikk til med Brentford forteller mye om teften.