Ikke alt er logisk når det kommer til oppsigelser av managere. (foto: united, twitter)

Det er lett å gå litt i surr når man skal ramse opp hvilke managere som har måttet vike i løpet av sesongen, men det pleier å ligge på rundt ti som får sparken hver eneste sesong. Du har klubbene med forventninger og budsjetter som skaper krisestemning ved første motgang om høsten, du har klubbene som rundt nyttår har begynt å tvile og mener managerbytte redder sesongen. Så har du de siste klubbene som rett før sesongfinalen føler at alt går til helvete hvis de ikke finner en syndebukk.

Rundt regnet blir dette ti klubber. Det stemmer hvertfall for sesongen 2021/22.

Les: Rodrygo skulle signere med Liverpool

Watford har denne sesongen vært spesielt aktiv med sparkingen av to, der førstemann Xisco Munoc forsvant allerede i oktober, mens etterfølger Claudio Ranieri fikk prøve seg til januar.

Steve Bruce ble ikke overraskende veid for lett av Newcastles ny eiere som går for verdensherredømme, Tottenham fikk iskalde føtter – og mulighet til å signere Antonio Conte. Dermed hadde Nuno Espirito Santo knapt fått muligheten før han ble sendt ut samme dør som José Mourinho.

Aston Villa trodde de hadde rigget seg for klatring på tabellen, Dean Smith som har ledet klubben stødig til det beste selskapet ble ofret. Dette ga Steven Gerrard en åpning han ikke kunne takke nei til på vei mot målet om én dag å ende opp som Liverpool-manager.

Så var det Ole Gunnar Solskjær. Det er fortsatt en haug med United-supportere som mener Ole ble trukket ut for tidlig, et blikk på hva gegenpress-vikar Rangnick har prestert støtter trolig dette.

Les på F7: Verdens første FLYTENDE by!

Marcelo Bielsa, fotballfrelseren som løftet Leeds tilbake etter tiår utenfor Premier League klarte ikke å følge opp den sterke første-sesongen i øverste divisjon og ble erstattet med Jesse Marsch, selv sparket fra RB Leipzig etter noen måneder i jobben.

Det er toppfotballens natur at sparking av managere blir muligheten for klubbledelsen å vise «handlekraft. Her har du lists over syndebukkene som fikk sparken i 2021/22-sesongen.

(fra footballtransfers.com)

Vi legger ved link til Premier League-tabellen. Du får selv ta konklusjonen om hvilke klubber som faktisk har tjent på å sparke mangeren de selv mente var den beste da sesongen startet.

Les: Bekreftelsen som gjør Arsenal til tittelkandidat i Premier League!