. (foto: united, twitter)

Ole Gunnar Solskjær har ikke bare frustrasjon på trenerbenken, nå reagerer han og på at ikke Premier League-klubbene stemte for fem innbyttere.

Det med antall innbyttere har vært en gjenganger ikke bare i Manchester United, men også hos Chelsea. I Manchester United var det også «samtaleemne» under fredagens pressekonferanse i forkant av søndagens storkamp mot Arsenal på «mektige» Old Trafford.

LES: Champions League-helten «presses» ut hos Liverpool

Han viser til at Bundesliga, Serie A og Ligue 1 har lykkes med maks antall innbyttere på fem pr kamp. I Europa har alle klubber i både Champions League og Europaligaen fem innbyttere hver kamp. grunnet situasjonen som vi er inne i med en pandemi som herjer rundt omkring i Europa.

Spillerne er viktigst

Den norske Manchester United-manageren mener imidlertid at her bør man heller ta vare på spillerne, fremfor å drive rovdrift av spillere. Det at fem innbyttere ganger de klubbene med størst bredde i troppene, er noe av grunnen for at flest partene av klubben i Premier League gikk i mot fem innbyttere.

– Jeg kan ikke forstå at avstemningen gikk imot det (fem innbyttere). For vi må ta vare på spillerne og tenke på dem. Denne sesongen er den mest krevende noensinne, sa en tydelig engasjert Solskjær før han siterer videre.

– Jeg kan skjønne grunnen til at klubber stemte mot, men hvis man tar et steg tilbake og tenker på disse profesjonelle spillerne og deres fysiske og psykiske helse, så ville den eneste fornuftige avgjørelsen være at vi kunne hvilt flere spillere. Vi har allerede sett flere skader i Premier League. Vi som manager må passe på spillerne, sier Solskjær.

Ustabil start

Det at også storklubben fikk en forkortet oppkjøring som følge av at forrige sesong ble avsluttet først i august, men det at flere klubber inkludert Solskjær slet med spillere som var sliten har vært et «samtaleemne» på Old Trafford og blant deres supportere.

Det ga utslag blant annet i 1-3 hjemme mot Crystal i serieåpningen og et stygt 1-6-tap mot Tottenham i neste hjemmekamp. Nå ser det imidlertid bedre ut for nordmannen.

– Ethvert resultat så brutalt som 1-6, krever en reaksjon. Det er blitt håndtert internt, vi har gjort noen endringer, og vi har fått flere spillere friske. Og responsen har vært fantastisk. Vi føler oss skarpe, sterke og konkurransedyktige i hver kamp, sier nordmannen.