Roberto De Zerbi (foto: Brighton)

Roberto de Zerbi har vært linket til flere av de største klubbene i fotballsirkuset, men den ene klubben etter den andre har gått for andre enn den tidligere Brighton-treneren. Chelsea valgte Enzo Maresca, Liverpool Arne Klot, Bayern München vendte seg til Vincent Kompany, Barcelona har med seg Hansi Flick, mens Manchester United går for mer av det samme med Erik ten Hag. De Zerbi endte opp hos Marseille. Betyr det at linken til gigantene i ikke var reelle? Nå prater italieneren ut om prosessen.

– Jeg vurderte å ta et sabbatsår hvis jeg ikke fikk et tilbud som virkelig fristet meg, begynner den tidligere Brighton-treneren som Jürgen Klopp digget.

LES: Arsenal har blinket ut en totalt overraskende Ramsdale-erstatter

Så kom det ingen tilbud fra gigantene?

– Jeg var i kontakt med flere store klubber, men av ulike årsaker kunne vi ikke bli enige, fortsetter De Zerbi til zetaluiss.it.

Vi husker de kaotiske prosessene hos Bayern, Barcelona, Liverpool, Chelsea og Manchester United, der kandidatene ble holdt på vent da toppkandidatene takket nei. For De Zerbi var det derfor liten tvil når Marseille kom direkte etter at italieneren var ferdig hos Brighton med: «Det er deg vi vil ha».

ENGELSKE KLUBBER: Bayern München tjener 230 millioner uten å løfte en finger på Manchester Uniteds spiss-signering

-Marseilles ledelse var tydelig fra start, og jeg har alltid vært fascinert av klubben, avslutter De Zerbi.