(c) Bilde: Mjøndalen Fotball: Mads Hansen

Det er bare en som har spilt flere kamper for Mjøndalen enn Mats Hansen.  Veteranen har 352 kamper bak seg, men nå er det ikke gøy lenger.

Søndag blir den aller siste kampen for spilleren som stor sett spiller midtbane eller forsvars:

Mats Hansen: «Det er flere årsaker til at jeg slutter som fotballspiller, men hovedgrunnen er at jeg ikke har det gøy med fotball lenger. Kroppen er fortsatt fin, men når man sitter før trening og skulle ønske man var andre steder mener jeg det er urettferdig overfor trenere og medspillere å fortsette. Et lag som kjemper knallhardt hver dag for å nå målet om opprykk trenger ikke en spiller som har de tankene. Det er argumentet for at jeg gir meg nå, midt i sesongen, og ikke venter til kontrakten utløper».

De siste årene har Mads blitt en nasjonal kjendis som mange setter pris på. Han har brukt mye tid på media, sosiale medier og har tatt sine meninger ut i samfunnet og faktisk klart å skape interesse og debatt for dette. Mads har 51 000 følgere på Twitter.

Mjøndalen oppfordrer alltid våre spillere til å ha meninger og stå for de. Samtidig klarer han balansen mellom å ikke være respektløs og tråkke på noen, men samtidig være så spissformulert at det engasjerer. Han har bygget seg en solid grunnmur for videre yrkeskarriere. Og alltid representert klubben på en strålende måte.

– Mjøndalen har mye å takke Mads for, og det skal vi sørge for å gjøre på søndag. Mads Hansen har vært med i klubben siden vi startet klatringen i moderne tid, og har vært svært delaktig i gjenoppbyggingen de siste årene. Han har vært en svært betrodd mann for både ledelse og trenere i alle år. Vi har alltid satt pris på både spilleren og personligheten, og det er svært vemodig for oss at det nå er over. Samtidig har vi ingen problemer med å respektere Mads sin beslutning, han pleier å tenke nøye gjennom sine valg, sier sportslig og administrativ leder i MIF Fotball, Kenneth Karlsen.

Ny rolle i klubben
Klubben er enig med Mads at han fortsetter i klubben ut kontraktsperioden i første omgang, det vil si ut 2018. Klubben og Mads snakker nå om hva hans arbeidsoppgaver skal være fremover. Dette er ikke foreløpig avklart, da Mads sin beslutning kom brått på. Sammen må det diskuteres hvordan man best kan utnytte hans kompetanse og engasjement fremover.