Jim Lawlor og Marcel Bout

Det er to sjefsspeidere i Manchester United som nå tar sin hatt og går. – Kritikken mot klubben er massiv, ikke bare mot spillere, managere og eiere, men også mot de som litt mer i bakgrunnen er ansvarlige for overganger og signeringer.


Nå bekrefter klubben, for The Athletic, at to ledende speidere slutter. – Det er ikke noe poeng å legge papp imellom. Sett i forhold til hva Manchester United har brukt på spillere er det som leverer på banen langt under pari.

Les: LA Galaxy skal hente den største europeiske stjerna siden Zlatan

Manchester United har hatt nok en tøff sesong og ble spilt av Liverpool på Anfield i Premier League tirsdag. Manchester United ligger på sjetteplass og risikerer å gå glipp av Champions League-kamper neste sesong.

United har i flere år blitt kritisert for klubbens rekruttering av spillere – som en del av klubbens fiaskoer de siste årene.

The Athletic melder at Uniteds sjefsspeider Jim Lawlor slutter etter 16 år, mens Marcel Bout, leder for global scouting, slutter etter åtte år. De siste årene har begge hatt mye å si om klubbens rekrutteringsarbeid.

Les: United har funnet hvem som skal erstatte Pogba

Manchester United bekrefter også endringene i en uttalelse til nettstedet.

«Jim Lawlor har bestemt seg for å trekke seg fra rollen som sjefsspeider denne sommeren etter 16 år i klubben. I løpet av den tiden har Jim spilt en nøkkelrolle i utviklingen av flere tittelvinnende Manchester United-lag og har vært en viktig kilde. til veiledning for Sir Alex. «Ferguson og alle trenerne som har fulgt ham. Jim forlater klubben med vår varmeste takk for hans betydelige bidrag og vi ønsker ham det beste i fremtiden,» skrev United til The Athletic og fortsatte:

«Marcel Bout har forlatt rollen som leder for global scouting etter åtte år i klubben. En respektert mann i og rundt Manchester United. Marcel har spilt en viktig rolle som assistenttrener og i å styrke vår speiderkapasitet de siste årene. Marcel forlater klubben med vår varmeste takk for hans betydelige bidrag og vi ønsker ham det beste i fremtiden.

The Athletic skriver videre at sportsdirektør John Murtough har full kontroll over fotballbransjen og at han har presset på for endringer for å snu Uniteds negative trend. En grunn til at Lawlor og Bout slutter er ifølge nettstedet at Erik ten Hag forventes å bli med i klubben som ny hovedtrener.

Ifølge The Athletic har United kommet til en prinsippavtale med ten Hag, for tiden i nederlandske Ajax, om en felles fremtid som starter i sommer.