Kenneth Fredheim.

Seks ganger i løpet av 2018-sesongen vil det bli avholdt Derbylørdag og Supersøndag på Eurosport og TVNorge. Premieren skjer kommende helg.

Lørdag 7. april starter Eurosport Norge sendingen fra Intility Arena allerede klokka 17.00, altså én time før avspark av rivaloppgjøret mellom Vålerenga og Strømsgodset i Oslo. Det er første smakebit av Derbylørdag i sesongen 2018. Seks lørdager gjennom sesongen vil rundens første kamp bestå av to lag som har helt spesielle bånd.

Når Vålerenga og Strømsgodset tar avspark kl. 18.00 lørdag, møtes to trenere (Ronny Deila og Tor Ole Skullerud) som tidligere har styrt klubben de skal møte, og i begge lags tropper finner vi spillere som har iført seg motstanderens trøye tidligere i karrieren – som for eksempel Adam Larsen Kwarasey og Abdisalam Ibrahim i Vålerenga, og Herman Stengel, Mostafa Abdellaoue og Marcus Pedersen i Strømsgodset.

– Det er alltid en intens stemning på tribunen når Klanen og Godsetunionen står overfor hverandre. Vi gleder oss til å formidle nerven i dette oppgjøret, sier sportsdirektør i Eurosport og Discovery, Eirik Koren.

Rosenborg tar imot Molde

Dagen etter avvikles sesongens første Supersøndag på Eurosport og TVNorge. Siden breddefotballen ikke har startet å rulle for alvor, er Levanger – Aalesund satt opp på Eurosport Norge klokka 14.30 – med Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal som kommentatorer.

Mens Fredheim og Rekdal etterpå setter seg i bil og kjører sørover langs E6 i Trøndelag, sendes Brann – Kristiansund på Eurosport Norge, med avspark kl. 18.00. Fjorårets tilsvarende oppgjør endte i sjokksifrene 0-4, og glemmes ikke med det første verken i Bergen eller på Nordmøre.

Supersøndagen avsluttes med den prestisjefylte, og denne gang ekstra viktige, bataljen mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal. Sendingen starter klokka 19.30 på TVNorge. Avspark er kl. 20.00. Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal kommenterer sin andre kamp for dagen.

– Vi lar oss ikke lure av Rosenborgs plassering på tabellen: Dette er sesongens første toppkamp. Trønderne hater alltid å tape mot Molde, men ekstra ille vil det bli nå, siden luka da vil være på hele ti poeng. Molde vil på sin side øyne muligheten til nettopp å øke forspranget, for de har definitivt vist bedre takter enn Rosenborg i starten. Det blir en ekstremt interessant kamp på Lerkendal, sier Eirik Koren.

Storkamper i mai

Neste Derbylørdag- og Supersøndag-helg vil bli avholdt 26.- 27. mai. Da møtes Vålerenga og Lillestrøm til Derbylørdag i Oslo lørdag 26. mai.

Dagen etter er det Supersøndag med årets første breddekamp, og det er i Trondheim det skjer 27. mai: Tillerbyen møter Melhus til en 3. divisjonskamp full av følelser og engasjement klokka 15.00.

Supersøndagens hovedkamp 27. mai er det oppgjøret som tradisjonelt trekker flest seere til både tribuner og TV-skjermer i løpet av en fotballsesong her til lands: Rosenborg – Brann.

Kampen sendes på TVNorge søndag 27. mai, med avspark 20.00. Som vanlig er duoen Fredheim/Rekdal i full sving både under Derbylørdag, Breddekampen og Supersøndagens hovedkamp.

– Nytt av året er at vi velger Breddekampen i det distriktet Supersøndagens hovedkamp spilles. Vi vil gjøre Supersøndagen til en stor happening både lokalt og nasjonalt, sier Eirik Koren.

Derbylørdag/Supersøndag i 2018

7.-8. april:
Derbylørdag: Vålerenga – Strømsgodset (Eurosport Norge, 18.00)
Supersøndag: Rosenborg – Molde (TVNorge, 20.00)
**I tillegg sendes Levanger – Aalesund (Eurosport Norge, 15.00) og Brann – Kristiansund (Eurosport Norge, 18.00) på søndag, og Lillestrøm – Start (MAX, 19.00) på mandag. Rundens øvrige kamper vises på Eurosport Pluss-kanalene, og husk at du kan se alle oppgjør, inkludert scoringssendingen Fotball Direkte, på Eurosport Player.
**Det er ingen breddekamp denne runden.

26-27. mai:
Derbylørdag: Vålerenga – Lillestrøm (Eurosport Norge, 18.00)
Supersøndag: Breddekampen Tillerbyen – Melhus (Eurosport Norge, 15.00), Rosenborg – Brann (TVNorge, 20.00)
**I tillegg sendes Molde – Start (Eurosport Norge, 18.00) på søndag og Sarpsborg 08 – Stabæk (MAX, 19.00) på mandag. Rundens øvrige kamper vises på Eurosport Pluss-kanalene, og husk at du kan se alle oppgjør, inkludert scoringssendingen Fotball Direkte, på Eurosport Player.

9.- 10. juni:
Derbylørdag: Kristiansund – Molde (Eurosport Norge, 18.00)
Supersøndag: Breddekampen Lyngbø – Frøya (Eurosport Norge, 15.00), Brann – Vålerenga (TVNorge, 20.00)
**I tillegg sendes Lillestrøm – Odd (Eurosport Norge, 18.00) på søndag og Tromsø – Rosenborg (MAX, 19.00) på mandag. Rundens øvrige kamper vises på Eurosport Pluss-kanalene, og husk at du kan se alle oppgjør, inkludert scoringssendingen Fotball Direkte, på Eurosport Player.

Det blir også Derbylørdag-/Supersøndag-helger 25.-26. august, 15.-16. september og 27.-28. oktober. Kamputvalget for høsten blir offisielt presentert i løpet av juni.