Herr Rose. (foto: dortmund, twitter)

Når Erling Haaland står utenfor kamparenaen hos Borussia Dortmund sliter de sortgule. Dette er ikke bare en analyse gjort med norske briller, Bundesliga-klubben har gjort seg avhengig av 21-åringens jevne strøm med scoringer. 80 mål på 79 kamper bekrefter dette. Med Haaland på det som virker som en uungåelig exit når ukjøpsklausulen aktiveres i sommer, har Marco Rose og gjengen en solid jobb med å finne erstatteren.

Løsningen kan befinne seg i London.

Timo Werner ble hentet til Stamford Bridge som målmaskinen med 95 scoringer på 159 kamper hos RB Leipzig. Overgangen til verdens tøffeste liga ble som kjent i overkant tøff for tyskeren. Per februar står Werner med 18 scoringer på 75 kamper i Chelsea-drakt.

Se Bundesliga, Ligue 1, La Liga, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

Noen av scoringene har vært avgjørende for Tuchel, men når det på 46 Premier League-kamper har kommet 7 fattige scoringer fra Werner, forteller det at tyskeren ikke er senterforwarden som gjør forskjell i kampen om PL-titlen.

Vi skal selvfølgelig få med oss Burnley – Chelsea, lørdag 8. mars

Forrige sommer var Werner ryktet en exit fra Stamford Bridge, men ble. Ifølge Sky Tyskland vurderer Dortmund en Werner-overgang i sommer. 25-åringen har bevist han trives ekstremt godt foran motstandernes mål i Bundesliga, Dortmund har store ambisjoner om å dytte Bayern München ned fra tronen.

Dortmunds første trekk var å sikre seg signaturen til Bayerns Niklas Süle, Werner kan være det offensive trekket som gir utslag neste sesong.

Link i heile setningen – Se Bundesliga, Ligue 1, La Liga, Serie A og mye mer direkte på UnibetTV

Sky Tyskland hevder Chelsea ikke kommer til å løfte en finger for å hindre Werners exit fra Stamford Bridge, utfordringen for Dortmund blir Werners lønnsnivå. Med rundt 16 millioner euro i året ligger Werner rundt fire millioner euro over Dortmund best betalte, Marco Reus.

Dortmund trenger tre poeng mot Mainz, søndag 6. mars for ikke å miste kontakt med Bayern

Slår til i blant. (chelsea, twitter)

Vi tror likevel Werner er villig til å fire på kravene hvis det bringer ham tilbake til en potensiell stjernerolle med flust av spilletid i Bundesliga. Men om Werner kan fylle på Dortmunds målkonto i Haaland-tempo, det er et annet spørsmål.