Vince McMahon

Totalverdien av det som er underholdning og ikke sport, nemlig WWE er ifølge hovedeier Vince McMahon verdt mer enn det Glazer-familien krever for å selge verdens største fotballklubb Manchester United. Mens Galzer går for 6 milliarder pund skal den skandaleomsuste eieren ha krevd 9 milliarder dollar.

Til og med Logan Paul mener at Vince McMahon har brukt WWE til personlig fordel. Selskapet bak «Smackdown» og «WrestleMania» har betalt 20 millioner dollar til kvinner som McMahon har forgrepet seg på og selskapet er også under etterforskning for å ha gitt Donald Trump ulovlige valgkamp-bidrag.

Les: Manchester United har snudd, villig til å selge Scott McTominay

Vince McMahon måtte i fjor trekke seg som administrerende direktør for selskapet og nå legger han også aksjene på bordet. Men det kommer ikke til å bli så lett, for som du sikker skjønner, vi snakker om en ekstremt grådig person.

Bloomberg melder at McMahon ville be om 9 milliarder dollar for aksjene sine. Vince McMahon har bygget opp WWE til det det er, men han har gjennom sin oppførsel skadet selskapets omdømme. – Han har egentlig ikke noe valg og må selge.

Mulige kjøpere er ironisk nok ikke noe bedre. : Tony Khan, som er president for All Elite Wrestling (AEW), en konkurrent som også har en lang liste med skandaler står øverst på lista. Han er sønn av bil-milliardær Shahid Khan, som blant annet eier NFLs Jacksonville Jaguars og Premier League klubben Fulham.

Les: Leeds nærmer seg ny manager

Men det er også interesse fra strategiske selskaper på multinasjonalt nivå som Netflix Inc. og Walt Disney Co. Begge selskapene ville ikke blitt oppfordret til å investere på grunn av at McMahons image ble knyttet til noen uansvarlige og uordnede gester fra hans brytere. Sammen med dem er også en saudiarabisk investorgruppe interessert.

Dette får de ulike WWE eierne hvis prisen landet på 8 milliarder dollar.
Vince McMahon: $2.552.969.558;
Stephanie McMahon: $170.842.415;
Linda McMahon: $50.320.030;
Kevin Dunn: $24.205.410;
Nick Khan: $13 837 200:
Frank Riddick: $10.931.948;
Paul Levesque: $8 323 822
.