Andreas Schjelderup

I noen dager har det vært en dårlig skjult hemmelighet at Benfica kjøper den 18 år gamle Bodø-væringen Andreas Schjelderup. Den danske serielederen FC Nordsjælland kunne hente venstrevingen fra Bodø/glimt gratis til sin ungdomsavdeling sommeren 2020 og nå får de sendt 14 millioner euro inn på konto fra Benfica.

Benfica som leder Primeira Liga og har gått videre fra gruppespillet i Champions League har sikret seg, ikke bare har de signert det norske stjerneskuddet på en kontrakt frem til sommeren 2028 de har også satt inn en gigantisk utkjøps klausul.

Blir lagkamerat med den norske midtbanespilleren Fredrik Aursnes som byttet til Benfica fra Feyenoord Rotterdam i fjor og danske Casper Tengstedt som ble kjøpt fra Rosenborg for et par dager siden.

Her hjemme på berget har Andreas Schjelderup sitt svært imponerende 2022 gått oss litt hus forbi, lenge var dansk presse mer opptatt av nordmannen enn det vi var. 17 mål og fem assist på 56 kamper ser muligens ikke så imponerende ut, men tatt i betrakting at han bare er 18 år og at de aller fleste har kommet i fjor viser for alvor hvilken fotballstjerne vi har i emning.

Det er en svært fornøyd Andreas Schjelderup som nå er på plass akkurat der han ønsker å være: «Jeg har kommet til en av de beste klubbene i verden»

LES: Rooney signerer Premier League-spiller han har holdt øye med i flere år

«Jeg har kommet til en av de beste klubbene i verden. Det er en fantastisk følelse. En utrolig følelse»

«Da jeg hørte om Benficas interesse, var det en av de beste dagene i livet mitt»

Les på Radiosporten: João Félix sitt røde kort koster Chelsea 25 millioner

Ifølge Record er det satt en imponerende utkjøps klausul på 100 millioner euro.