Lorenzo Insigne

Lorenzo Insignes overraskende overgang til Toronto i Major League Soccer ble bekreftet på lørdag, og han vil offisielt slutte seg til klubben denne sommeren ved utløpet av kontrakten med Napoli, og forlater amalfikysten for å dra til Canada i en alder av 30.

Overgangen mangler sidestykke MLS-historien. Dette er en internasjonal spiller som fortsatt er på toppen av sin karriere og spiller på det høyeste nivået i Europa. Tidligere Stabæk-helt Bob Bradley er sentral i den oppsiktsvekkende overgangen.

Dette er ikke David Beckham, David Villa, Wayne Rooney eller Zlatan Ibrahimovic som kommer til MLS for å avslutte karrieren.

Insigne er en spiller som realistisk sett kan spille for nesten hvilken som helst klubb i Europa og fortsatt gi mange gode år til et lag som prøver å vinne Champions League. Han er en italiensk landslagsspiller som startet på EM 2020 sist sommer. Han er en av de beste spillerene i Serie A med 19 mål forrige sesong.

Fotball på TV: Slik kan du se Afrikamesterskapet

Det kan hende at Napoli-legenden vil sikre seg en god pensjon tidlig for Insignes overgang til Kanada
slår aller rekorder.

Den italienske spissen vil angivelig tjene en astronomisk årslønn på 13 millioner dollar, noe som gjør ham til den best betalte spilleren i ligaens historie. Det vil si en ukelønn på rundt 2,2 millioner kroner. Denne lønnen er helt i toppsjiktet uansett liga. Han tjener mer enn f.eks. Mohammed Salah, Harry Kane og Bruno Fernandes i Premier League.