Ross Barkley: Bilde Luton Town

Etter Everton fikk tilbake noen av sine poeng som trukket denne sesongen ble avstanden opp til overlevelse for Premier League nykommerne Luton Town tøffere. – Men rarere ting har skjedd, Lutons spillere gir alt de har hele tiden.

Manchester United har satt Luton Towns midtbanespiller Ross Barkley på blokka for en sommerovergang, en overgang som blir enklere hvis Luton havner nede i Championship igjen. Det var mange som ble overrasket da Barkley byttet til Kenilworth Road før sesongen. Oppfatningen var at han kanskje ville bidra til e sammensveiset Hatters-lag som nettopp hadde vunnet opprykk til Premier League.

Les: Fantasiscoring gjør det lettere for Carlo Ancelotti å argumentere for ny kontrakt

30-åringen har imidlertid vist seg å levere og Barkley vil være viktig for Luton i sin kamp om å bli værende i Premier League.

I tillegg til sitt lederskap på midten av banen, har den engelske landslagsspilleren bidratt med tre mål og tre målgivende pasninger fra 20 kamper i Premier League.

På baksiden av et likegyldig opphold med Nice, har Barkley kickstartet karrieren i en slik grad at hans prestasjoner blir sett i et positivt lys for første gang på flere år.

Likevel er det fortsatt tvil om hvor lang tid han kan bli hos Luton, en konsekvens av at det kun er en ettårskontrakt og at det også er avhengig av om klubben kan unngå å falle tilbake til Championship.

Sky Sports melder at Manchester United-eieren Sir Jim Ratcliffe omsker en avtale Barkley før 2024-25.

Ratcliffe og Barkley er ikke fremmede for hverandre med Nice – Barkleys siste klubb – som eies av Ratcliffe, playmakeren som byttet til Sør-Frankrike da kontrakten hans med Chelsea gikk ut i 2022.

Selv om Barkley bidro med fire mål og to assist fra sine 27 kamper i Ligue 1, akkumulerte han bare 920 minutter med fotball og fikk deretter lov til å dra på slutten av sesongen. Når det er sagt, hevdes det at Ratcliffe og Sir Dave Brailsford er beundrere av Barkley og har en interesse i å signere ham på en gratis overgang.

Les: Liverpool har ikke lenger noe valg

Manchester Uniteds nye regime legger opp til et overraskende trekk for Luton Town-stjernen Ross Barkley, med Sir Jim Ratcliffe og Sir David Brailsford begge «store fans» av den tidligere Everton- og Chelsea-midtbanespilleren.