Mason Greenwood savner dette!

Den 22 år gamle engelske høyrevingen Mason Greenwood har fått vite han har en mulighet han for få dager siden trodde var en umulighet. Greenwood er kvalifisert til å spille for Jamaica, på grunn av faren, Andrew som kommer fra den karibiske.

FIFA-regler ville tillate ham å å bytte til tross for at han allerede spilte for England i UEFA Nations League i 2020.

Les: Sergio Aguero kan overraske alle med comeback etter en emosjonell telefonsamtale

Nå har Mason Greenwood fått et tilbud på grunn av sitt doble statsborgerskap. – For noen få år siden var Greenwood et av de mest spennende unge talentene i engelsk fotball, men han ble suspendert av Manchester United da han ble siktet for voldtektsforsøk, overfall og kontrollerende oppførsel.

Crown Prosecution Service la ned siktelsen i februar 2023, og United avsluttet en intern etterforskning av spilleren i fjor sommer. – Imidlertid ble det bestemt at Greenwood skulle fortsette karrieren borte fra Old Trafford, og han kom til LaLiga-siden Getafe på et sesonglangt lån.

Etter å ha imponert i Spania de siste månedene, kan Greenwood sikte på en retur til internasjonal fotball.

22-åringen har ikke representert England siden han debuterte senior i august 2020, men skulle han reversere sin forrige avgjørelse, kan han fortsatt bytte troskap til Jamaica. – FIFA-reglene ville tillate ham å gjøre det til tross for at han allerede spilte for England i UEFA Nations League i 2020.

FIFA sier at en spiller kan bytte landslag selv om de har spilt en konkurransekamp hvis:

  • Spilleren hadde nasjonaliteten til den nye foreningen på tidspunktet for deres første offisielle opptreden for deres første landslag.
  • Spilleren spilte i ikke mer enn tre konkurrerende seniorkamper før fylte 21 år.
  • Spilleren har ikke spilt i sluttfasen av en offisiell turnering som VM, EM, Copa America osv.
  • Minst tre år har gått siden spillerens siste seniorkamp for sitt forrige landslag.

Med Greenwoods ensomme kamp for over tre år siden, kan han spille for et annet landslag hvis han ønsker det. Han skal ha avvist Jamaicas fremskritt i fjor, da manager Heimir Hallgrimsson offentlig uttalte sin interesse for angriperen.

Les på Engelske klubber: Manchester Citys toppscorer gjennom tidene kan gjenoppta karrieren

«Vi vil gjerne ha det beste talentet på lagene våre,»

«Hvis han får sin tidligere form og sitt tidligere nivå, kan det nivået hjelpe Jamaica.

«Selvfølgelig kommer han med litt bagasje, men det er for tidlig å snakke om spillere som ikke er her.»

Onsdag lot Uniteds nye medeier Sir Jim Ratcliffe døren stå åpen for at Greenwood potensielt kan returnere til Old Trafford neste sesong. Det er det ingenting som hindrer ham i å gjenopplive sin internasjonale karriere også.

Mason Greenwood skal ønske å vende tilbake til både Manchester United og det engelske landslaget. Landslagssjef Gareth Southgate må nå seriøst vurdere om en sak som et av balløyas beste spillere er frikjent for skal hindre han i å velge den som til enhver tid er best. – Samme vurdering som eier av 27,7% av Manchester United, Sir Jim Ratcliffe skal gjøre.

Les på F7: Georgina Rodriguez balanserte elegant ned til gressmatta da Ronaldo dro i gang med islandsk seiersfeiring