Joao Neves og landslagskamerat Bruno Fernandes

Det kommer ikke til å overraske noen når Manchester United til sommeren tar frem det virkelig store sjekkheftet. Sir Jim Ratcliffe som nå eier 27,7% av klubben vil vise med tydelighet at det er nye koster på plass og at gammel storhet skal gjenvinnes.

«Regelen» om at det skal handles ungt og britisk kommer til å bli brutt gjentatte ganger. Benfica-midtbanespiller Joao Neves er ung, men ikke britisk, likevel befinner han seg på toppen av Manchester United sin ønskeliste for sommeren.

Les: Imponerende Alexander Sørloth har gått forbi Robert Lewandowski

De røde djevlene forventes å være travle i løpet av det kommende overgangsvinduet, selv om de ikke lykkes i sine forsøk på å kvalifisere seg til Champions League 2024-25.

Midtbanen forventes å bli fornyet denne sommeren, med Christian Eriksen og Casemiro som potensielt begge går videre, og Sofyan Amrabat neppe blir signert på permanent basis fra Fiorentina.

Manchester United har vært sterkt knyttet til Neves denne sesongen, men 19-åringen som blir sett på som et av de beste unge talentene i europeisk fotball har så langt vært for dyr.

Neves som har allerede debutert for Portugal har spilt 42 kamper for Benfica denne sesongen, scoret to ganger og registrert to assist, inkludert seks opptredener i Champions League.

The Mirror skriver at planlegger Manchester United går for Neves og at Ratcliffe har gitt grønt lys for klubben til å gi et rekordstort tilbud på tjenestene hans.

Neves har en frigjøringsklausul på 120 millioner euro i sin nåværende avtale, og Benfica kan kreve at den blir betalt i sin helhet, noe som vil gjøre han til Manchester Uniteds største overgang gjennom tidene.

I forrige måned nektet midtbanespilleren, som har fire år igjen å kjøre på sin nåværende avtale, å forplikte sin langsiktige fremtid til sin portugisiske klubb da han ble spurt om hans planer for fremtiden.

Les: Jadon Sancho viser at rusten er borte mens «neste» Ødegaard satt på benken

«Jeg lover å gjøre mitt beste på hver trening, i hver kamp, og jeg tror det er en av mine største egenskaper,» sa Neves til journalister da han ble spurt om han ville bli i Benfica.

«Jeg er fokusert på Benfica og enda mer på [torsdagens] kamp, som er den neste. Jeg tror jeg vil gjøre mitt beste i hver kamp og på hver trening.»

Totalt har Neves gjort 62 kamper for Benfica, scoret tre mål og registrert tre assists i prosessen.

Manchester United sies også å være opptatt av Neves’ lagkamerat Antonio Silva, som regnes som en av de beste unge midtstopperne i europeisk fotball.

20-åringen har spilt 38 kamper for sin portugisiske klubb denne sesongen, og han har ytterligere tre år igjen på kontrakten på Estadio da Luz.