Sir Jim Ratcliffe og Erik ten Hag

The Times har snakket med Manchester Uniteds medeier Sir Jim Ratcliffe som har forklart beslutningen om å beholde Erik ten Hag i sin stilling som manager.

To og en halv uke etter at United slo Manchester City i FA-cupfinalen, ble det endelig bekreftet at Ten Hag forblir ansvarlig på Old Trafford etter en sesongavslutning. Nederlenderen var på vei til å få sparken etter å ha blitt nummer åtte i ligaen, som var klubbens verste Premier League-avslutning noensinne.

Les: Har sendt et kobbel av advokater for å innkassere 1,1 milliarder

Manchester Uniteds eiere INEOS ha hatt samtaler med flere ledere om potensielt å erstatte Ten Hag, inkludert Thomas Tuchel og Mauricio Pochettino. Men det ble konkludert med at begge parters preferanser var at hans funksjonstid skulle fortsette – en avgjørelse Ratcliffe ble spurt om da han snakket på The Times CEO Summit denne uken.

Da den britiske milliardæren ble spurt om å forklare begrunnelsen for å holde troen på Ten Hag, sa den britiske milliardæren: «Erik? Fordi han er en god trener. Han var veldig god i Ajax. Han var faktisk i Bayern München…»

Ratcliffe ble deretter kuttet midt i setningen da et annet spørsmål ble avfyrt. «Kommer suksessen til Manchester United ned til valget av trener», spurte intervjueren.

Ratcliffe svarte: «Mannen på gaten liker å tro at treneren er alt og at alt dreier seg om treneren, og kanskje gjorde det i Alex Fergusons dager.

«Men hvis du ser på de 11 sesongene i Manchester United har vi hatt en hel rekke trenere, og noen av dem er veldig gode, vi har sannsynligvis hatt syv trenere og ingen av dem har lykkes i det hele tatt.

«Du kan ikke foreskrive roten til problemet til treneren. Det er miljøet de jobber i. Det er der vi legger innsatsen vår – ledelsen, praksisen, kvaliteten på menneskene, alle de tingene vi må ta tak i i Manchester United – som er det vi ville gjort i [enhver] virksomhet.»

Ratcliffes kommentarer kommer bare dager etter at han sa at treneren «ikke er det sentrale problemet i Manchester United» under et intervju med Bloomberg.

ENGELSKE KLUBBER: Sir Jim Ratcliffe kritiserer «urettferdig» avgjørelse om Manchester United Jean-Clair Todibo-deal

Han la til: «Det er en sportsklubb. Det må være konkurransedyktig, det trenger en grad av intensitet, men med en støttende side ved det fordi du har å gjøre med spillere som er relativt unge. Den har ikke hatt den typen miljø historisk.»

Forrige uke åpnet Ten Hag for fremtiden sin i United da han ble med den nederlandske kringkasteren NOS for Euro 2024-oppgjøret mellom England og Serbia.

«Manchester United og jeg må fortsatt finne en avtale for den nye kontrakten,» sa han. «Dette er ikke lett å gjøre, vi er fortsatt nødt til å snakke om dette.

«United har fortalt meg at de snakket med [Thomas] Tuchel, men de kom til slutt til den konklusjonen at de allerede har den beste manageren.»

Ten Hag bekreftet også at han møtte klubbens tjenestemenn på Ibiza for å snakke om fremtiden hans.

«Manchester United forstyrret ferien min, de sto plutselig ved dørstokken min. De fløy til meg på Ibiza,» sa han.

«INOES tok seg god tid. De er nye i fotball, det er normalt å gjenspeile sesongen. Det er ingen hemmelighet at de snakket med flere kandidater.

«Her i Holland er dette ‘ikke gjort’, faktisk, det er ikke engang tillatt her. Men i England har de forskjellige regler og lover.

«Som i enhver organisasjon, og det virker veldig fornuftig for meg, er det en evaluering. Konklusjoner ble trukket derfra. Den nye ledelsen spiller fotball for første gang.»