Hjem Fotball Silvio Berlusconi har solgt AC Milan
Silvio Berlusconi har solgt AC Milan

Silvio Berlusconi har solgt AC Milan

april 13, 2017

Lenge har det vært slik at hvis du setter deg inn i en taxi i Milan og stilt spørsmålet om hvem som eier AC Milan så har du måttet gå resten av veien. Om det blir bedre nå tror vi ikke. AC Milan er solgt til den kinesiske investorgruppen Rossoneri Sport Investment Lux. Selskapet er plassert i Luxembourg av skatte hensyn og skal ha verdsatt klubben til  6,6 milliarder kroner.

For å gjennomføre kjøpet har visstnok fondet hentet inn ekstra penger, blant annet fra amerikanske investorer.

Italias tidligere statsminister eide klubben i 31 år, de siste årene har det vært mye snakk om et salg av klubben.

Silvio Berlusconi har siden 1986 vært eier av AC Milan gjennom familiens selskap, Fininvest. Torsdag ble det imidlertid kunngjort at klubben har blitt solgt til det kinesiske selskapet Rossoneri Sports Investment Lux etter mer enn seks måneder med forhandlinger.

Dermed Berlusconi æra avsluttet og den tidligere statsministeren har i et åpent brev som forteller sine følelser om avskjed med klubben etter 31 år.

«Jeg gjør det med smerter og masse følelser, men med vissheten om at hvis du ønsker å konkurrere på høyeste nivå i europeisk, moderne fotball, det krever investeringer og ressurser som en enkelt familie ikke kan levere» skriver Berlusconi av AC  Milan sine nettsider.

«Jeg vil aldri glemme de følelsene som AC Milan har vært i stand til å gi oss alle. Jeg vil aldri glemme alle de menneskene jeg har å takke for at jeg kunne utføre mitt verv som president i denne klubben, som har vunnet så mye»

«Jeg ønsker å si at hvis jeg la alle mine roller i klubben, vil jeg først og fremst være AC Milan fan. Fan av teamet som min far lærte meg å elske som et barn» sier Berlusconi.

Silvio Berlusconi skal samtidig sende en hilsen til de nye eierne, som han håper kan oppnå enda større ting enn det under ham selv klubb.

Her er noen høydepunkter fra Silvio Berlusconi i fri dressur

 

 

Les også: