(c) Bilde Al-Sadd: Xavi

Barcelona legenden  Xavi Hernández reiste for fire år siden til Qatar og på en gullkantet avtale ble Al-Sadd sin største stjerne. – Det løftet Doha (hovedstaden) klubben til nye høyder noe som kronet dem til seriemestre denne sesongen for første gang på seks år. 

Xavi fortalte for kort tid siden at nå var det på tide å legge opp som spiller, men ikke slutte med fotball, han ønsket å bli en god trener og manager. – Mange inkludert en av tidenes beste midtbanespillere mener Barcelona er hans hjem og at en retur dit bør komme. – Xavi fortalte da han la opp at Barcelona var en drøm, men at det måtte komme senere, når han var klar.

Omtrent samtidig som vi får vite at Barcelona manager Ernesto Valverde slutter har Xavi bestemt seg for å fortsette i sin qatarske klubb Al-Sadd som manager. – De mest optimistiske trodde muligens deres gamle helt var klar for en retur nå.

Den spanske fotballveteranen Xavi Hernández la nylig opp som spiller, men fortsetter i sin qatarske klubb Al-Sadd som hovedtrener.

Les: Barcelona har blinket ut erstatter til Valverde

Reiser «hjem» likevel ihvertfall på besøk, i juli skal klubben på treningsleir i Barcelona, byen der Xavi briljerte og vant mange store titler i årene 1998 til 2015.

Les: NB Svensk: Fördelarna med sportsbetting

Debuterer
Xavi får trenerdebuten i en offisiell kamp når Al-Sadd møter Al-Duhail i den asiatiske mesterligaen 6. august.

39-åringen har spilt for Al-Sadd i fire sesonger etter at han ga seg i Barcelona.

Les på Popidol: Tamagotchi er er tilbake, igjen