Min skyld, sa du? (c) BIlde: Franck Ribery

Det at Bayern München stjernen Franck Ribery i det hele tatt lever er nesten et mirakel. Det er et fullgodt mirakel at han har blitt en av de beste fotballspillerne i verden etter bilulykken fra hans tidlige barndom. 

Ulykken skjedde i Franck sin hjemby Boulogne-sur-Mer i Frankrike. Det var ikke så nøye med sikkerhet for barn i bil så lille Franck satt uten seler da bilen han satt i kolliderte med en lastebil. – Han føk ut gjennom frontruta og måtte sy nesten 100 sting i ansiktet alene.

Arrene i ansiktet har naturlig nok vært tema for en rekke intervjuer senere, Franck Ribery forteller at skaden og arrene motiverte han til å bli best på fotball banen. I voksen alder med stappfull lommebok har mange lurt på hvorfor han ikke har benyttet seg av plastisk operasjon. – Franck sier at det ville være som å operere opp en del av seg selv.

“God gave me this difference. The scars are part of me, and people will just have to take me the way I am.”

i 2014 ble Franck Ribery og Karim Benzema, anklaget for å ha sex med en prostituert under 18 år. Påtalemyndighetene gikk høyt ut på banen, men måtte trekke saken da det ble for vanskelig å bevise at Franck og Karim burde vite hun var et par måneder unna 18 da hadde et romantisk treff.

Det ble for vanskelig å bevise at de burde ha vist La baby-escort Zahia var under 18 år.

Mange trodde denne saken ville knekke Franck Ribery, men dengang ei, han ble innstilt som nummer 3 til Ballon d’Or året etter.

Franck Ribery er nå 35 år gammel og er inne i sin 11.sesong for Bayern München -Han trives som plomen i egget som ving og har forlenget sin kontrakt med et år, ut sesongen 2018/19.

Han blir den femte spilleren i historien som har vunnet  åtte Bundesliga-titler etter Bayerns legender Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Oliver Kahn og Mehmet Scholl.

«Jeg er veldig glad for å få et år til,» sa Ribery. «München er mitt hjem og har vært det i lang tid, så jeg er stolt over å kunne bære Bayern-trøya igjen i enda en sesong. Så langt har vi hatt mye suksess sammen. Jeg håper at neste sesong vil være ekstra god, og håper vi får håpe på nok flaks å vinne Champions League. »

Ribery har spilt 385 kamper for Bayern siden han flyttet til Allianz Arena fra Marseille sommeren 2007 og notert seg for 117 mål og 179 assist.

«Vi er veldig glade for å forlenge med en spiller som Franck,» forklarte Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic. «Han er en nøkkelspiller og fansen elsker han. Vi er glade for det og ser virkelig frem til neste sesong.»