Andre Silva åpnet sesongen med tre scoringer mot RAYO. (foto: sevilla, twitter)

La Liga. Selv når vi uttaler det på norsk, klarer vi ikke å ødelegge suset dette navnet bringer. Selv om Premier League går for å være verdens tøffeste liga, er det spanjolene som kan glede seg over å ha de beste klubbene i verden. Her har du mulighet til å lese deg opp om Sevilla og de andre klubbene for 2018/19-sesongen.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i La Liga.

Gir deg mulighet til å lese deg opp på La Liga. (foto: veland, twitter)

Fotball-ekspert Petter Veland har tatt for seg statistikk og bevegelser, og har satt sammen en forhåndsvurdering av La Liga-klubbene. Vi bringer deg et kort sammendrag.

Sevilla

Trener: Pablo Machín (ny)
Kaptein: Nicolás Pareja
Plassering i 17/18: 7. plass

  • 17/18 stod igjen som en kaossesong med oppturer og nedturer hulter til bulter, men totalinntrykket man stod igjen med var ikke til å ta feil av – stor skuffelse. I Champions League presterte de riktignok ganske bra med exit først i kvartfinalen mot Bayern München.
Håper det blir fokus på det sportslige denne sesongen. (foto: sevilla, twitter)
  • La Liga-sesongen var preget av sparkingen av treneren Eduardo Berizzo, sparkingen av Berizzos erstatter Vincenzo Montella, og sparkingen av sportsdirektør Óscar Arias.
Startet med målkalas for Silva. (foto: sevilla, twitter)
  • Gjennom sommeren har gemyttene roet seg noe. Samtidig gjenstår det fortsatt en del arbeid på overgangsmarkedet, og det største spørsmålet knytter seg til hvem som skal erstatte Steven N’Zonzi.

 

Best i La Liga? (foto: sevilla)
  • Spennende treneransettelse i Pablo Machín – kanskje den beste treneren i LaLiga 17/18 da han jobbet for Girona. Klubben har kvalitet i alle ledd, men klarte ikke å kombinere serie+cup i 17/18. I tillegg er N’Zonzi og Lenglet borte.

Hele analysen av Sevilla og de andre La Liga-klubbene finner du her.

 

Deilig start på sesongen!

Heia Sevilla!