Gudmundur Andri Tryggvason

Den islandske U21 landslagsspilleren Gudmundur Andri Tryggvason går fra IK Start til Vikingur på lån. -Tryggvason som ble hentet i 2017 til sørlandsklubben, har slitt med å spille seg inn på førstelaget og har tilbragt det meste av tiden for Start 2. – Start ønsker å poengtere at Andri er en mann for fremtiden.

I utgangspunktet ønsket vi å beholde Andri i 2019, men det har blitt en utfordring med spilletid på A-laget og i Vikingur vil han bli matchet på et høyere nivå enn det som for tiden er realiteten i Start, sier Tor-Kristian Karlsen, sportslig leder i Start til egen web.

Les: Selger gullballvinner for å finansiere spillerkjøp

Tryggvason står med én offisiell kamp for de gule i bortekampen mot Vigør i cupen i 2018.

Start ligger på 3. plass etter 7 spilte serierunder og tar i mot Jerv til kamp den 16. mai.

Vikingur var tidlig på banen og de har ønsket å få til denne låneavtalen i mange uker. Hovedtreneren kjenner Andri veldig godt. Det betydde mye for oss at Vikingur virkelig ønsket spilleren. De har lagt frem en god utviklingsplan for ham, og vi er trygge på at de vil bidra til å hjelpe Andri til å forvalte talentet sitt på best mulig måte. I tillegg var det ønske fra Andri om å spille fast førstelagsfotball på et rimelig høyt nivå for å kjempe seg tilbake på det islandske U21-landslaget, sier Karlsen, som understreker at Start fortsatt har stor tro på den tekniske kantspilleren.

Les: Nyttig informasjon når du skal på casino

– Selv om A-lagsdebuten har latt seg vente på, har Andri kommet godt inn i Start-miljøet. Han er en fin og offensiv type, og har såpass mange spennende ferdigheter at vi tillater oss å ha store forventninger til ham i fremtiden. Jeg tror mange av de som så Start 2-kampene i fjor så glimt av det store potensialet som bor i ham. Vi lar han gå til Island nå for at han skal komme tilbake klar for å bidra for Start – han er så absolutt en del av våre langtidsplaner, sier Karlsen.