Hjem FotballEliteserien Sender kapteinen på dør føler seg grusom
Sender kapteinen på dør føler seg grusom

Sender kapteinen på dør føler seg grusom

oktober 5, 2017

La det være sagt med en eneste gang, avgjørelsen til Sarpsborg 08, er en «shit move» fra klubben overfor en som har har vært med på å løfte klubben fra dypet av norsk fotball til Eliteserien. 

Klubbens kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen har ut til sommeren og nå har han fått beskjed om at han ikke får fortsette. Sportssjef Thomas Berntsen mener avgjørelsen om å kvitte seg med kapteinen var lite hyggelig. – Vi er 100% enig med uttalelsen, men kanskje av litt annen grunn.

Det kan godt tenkes at klubbens spillestil fremover ikke lenger passer lenger, og at det er riktig at deres veier skilles, det som er «shit move» fra Sarpsborg sin side var at de nektet en overgang til Strømsgodset for noen få uker siden.  – Begrunnelsen da var at de ikke hadde på plass en erstatter, men man trenger ikke en erstatter til noen man ikke har behov for.

 

Sarpsborg 08 gjorde det torsdag ettermiddag klart for kapteinen at han ikke får fortsette i klubben. Det skriver klubben på egen hjemmeside.

Heieren Hansen har vært en bauta i klubben i mange år, og er den eneste gjenværende spilleren i troppen som har vært med på reisen fra 2. divisjon til Eliteserien med Sarpsborg 08.

 

«Det har vært den tøffeste beslutningen vi noen gang har tatt. Vi har forsøkt å belyse dette fra flere sider – både med bidraget som leder og kaptein og den ambassadøren Ole er for klubben, i tillegg til bidraget på banen. Det har rett og slett vært en helt grusom beslutning å ta», sier Berntsen.

«Ole har vært en av bærebjelkene på ferden mot å etablere seg som et godt Eliteserie-lag. I 2013, 2014 og 2015 var han ekstrem sentral både på og utenfor banen. I 2016 og 2017 har han også vært ekstrem sentral, men i større grad utenfor banen. Det har ikke vært en hyggelig dag i det hele tatt», sier Berntsen.

 

Kapteinen har kun vært involvert i én kamp i Eliteserien denne sesongen, og hadde et håp om at han kunne bli med videre i Sarpsborg 08.

– Det kom ikke som noe sjokk på meg. Jeg har jo rukket å fundere litt de siste månedene. Jeg er selvfølgelig lei meg for utfallet, for jeg hadde et mål og håp om å være med videre, men slik er fotballen. Nå rammer den meg litt. Det er slik det er, sier kaptein Ole Heieren Hansen.

Les også: