Oscar Bobb etter sin første Premier League-kamp fra start. (foto: Manchester City, x)

Vi skjønte noe var på gang da Oscar Bobb ble beskrevet av The Guardian som Citys største talent i aldersgruppen. Så kom klatringen i akademiet til debuten på førstelaget i begynnelsen av september 2023, to uker senere var det tid for Champions League-debut. Denne sesongen blir ikke 20-åringen lenger vurdert av Guardiola som akademispiller, men som fullverdig medlem av seniortroppen. Nå gir City den norske spilleren en gedigen anerkjennelse for jobben han har gjort og viser forventningene klubben har til 20-åringen.

Det er sjelden vi hører Pep Guardiola skryte så uhemmet som når han prater om Oscar Bobb. På forrige tirsdag ble det første Premier League-kamp fra start mot Brentford, forrige måneds matchvinnende scoring mot Newcastle ble kåret til månedens mål hos Manchester City. Nå kommer nok en belønning for Bobbs harde arbeid og prestasjoner i sin debutsesong.

LES: Talksport: Ratcliffe ønsker tidligere Chelsea-spiller

Daily Mail meldte forrige uke det var tett på ny kontrakt, mandag melder TV2 at alt på plass.

Ny kontrakt løper til 2029, ukelønna tredobles og økes til over en halv million norske kroner. Femårskontrakten vil dermed gi Bobb 130 millioner kroner tikkende inn på lønnskontoen.

Vi har flere norske talenter som har blitt invitert til prøvespill hos de største klubbene i verden, flere har fått teste seg på akademiet, men det Oscar Bobb gjør hos Manchester City er helt, helt spesielt.

Alt du trenger å vite: Manchester City – Manchester United

F7: Mbappe kan vente seg mye benking fremover

OPPDATERT: