Første omgang av Europa Conference League mellom Bodø/Glimt og Zorya Luhansk på Aspmyra stadion ble en målløs affære, men så i andreomgang så vi et nordnorsk lag som tok fullstendig kontroll etter å ha vært det sterkeste laget også i første omgang.

Bare for å si det med en gang, det er godt å ha Amahl Pellegrino tilbake i Norge, slike profiler som han gjør det verdt å følge med på norsk fotball. 31 åringen fra Drammen er kreativ og notorisk målfarlig.

Les: En av balløyas kuleste klubber er ikke lenger så kul for Philip Zinckernagel

Hovedtrener Kjetil Knutsen var fornøyd med tre poeng, men mener det er rom for forbedring.

• Bodø/Glimts hovedtrener Hovedtrener Kjetil Knutsen var ikke helt fornøyd, men selvsagt glad for å vinne: «Det var en rotete kamp» sier han til Viasat etter kampen.

Glimts første kamp i et europeisk gruppespill.

Vi ble nesten litt overrumplet og ble litt utålmodige i spillet. Heldigvis fikk vi justert oss inn, og da synes jeg det er klasseforskjell, sa Ulrik Saltnes til Viaplay.

Hjemme mot Zorja Lugansk fra Ukraina, som slo Leicester i fjor, ble det en omgang med stang ut før Glimt-spillerne fikk nervene i sjakk i pausepraten. Etter hvilen rullet Glimt over gjestene fra start. Det kunne ha stått både 3- og 4-0 tidlig i andre omgang.

Ulrik Saltnes har vært en av de viktigste spillerne i Glimt-laget som har skrevet seg inn i historiebøkene etter seriegullet i fjor. I år er laget den eneste norske representanten i europacupene.

Nettopp Saltnes fikk æren av å score Glimts første mål i et europeisk gruppespill da han headet en corner i mål etter 48 minutter. To minutter senere doblet Ola Solbakken ledelsen før Amahl Pellegrino la på til 3-0 med en frekk chip.

Les på Popidol: Dave Navarro, Taylor Hawkins og Chris Chaney har startet et band!

I tillegg til Zorya Luhansk, er også Jose Mourinhos Roma og bulgarske CSKA Sofia i samme i gruppe.

• Dagens frekkis! Du verden for en scoring. Det er spinnvilt, ropte Stokke fra kommentatorplass.
  • Det han gjør der, det hører hjemme på San Siro, Wembley og de største stadionene. Det er utrolig godt gjort» kommenterer Lars Tjærnås.

Pellegrino var stinn av selvtillit etter kampen.

• Bare gi meg ballen der, så skal den gå i krysset hver gang, sier han med et glimt i øyet og sammenligner seg selv med Zlatan Ibrahimovic.

Lars Tjærnås lot seg imponere av det vertene presterte i andre omgang.

• Det setter ting i perspektiv hvilket lag Bodø/Glimt har som rundspiller dette laget etter pause, sier Tjærnås om laget som kom på tredjeplass bak Dynamo Kiev og Sjakhtar Donetsk forrige sesong.

Like før slutt reduserte Artem Hromov for gjestene, men kampen var allerede avgjort.

For øvrig fikk tidligere Brann-spiller Gilbert Koomsom Glimt-debuten som innbytter etter overgangen fra tyrkiske Kasimpasa.

Bodø/Glimt spiller borte mot CSKA Sofia i neste gruppespillskamp i Conference League.