Hjem FotballEliteserien Sarpsborg08-spiller i fint selskap
Sarpsborg08-spiller i fint selskap

Sarpsborg08-spiller i fint selskap

mars 16, 2017

Med kamper mot Totti og Pirlo på Cv´en er det anledning til å bli litt blasert. Dette er ikke tilfellet med Sarpsborgs danske midtbanespiller Matti Lund Nielsen.

Sarpsborg 08 skriver på sine hjemmesider om den 28-årige dansken som etter noen år med spill i Italia fant veien til Eliteserien.

Sarpsborg 08s danske midtbanespiller er kanskje ikke den som gjør mest ut av seg i bybildet. Men med en CV få i norsk fotball er i nærheten av å matche, kunne han egentlig ha gjort litt som han ville.

I Italia er det ikke bare møter med Fransesco Totti, Andrea Pirlo og det å spille på lag med verdensstjerner som Lorenzo Insigne og Marco Verratti som har gjort inntrykk på dansken.
– Det er en annen verden. Det er vanskelig å sammenligne to land på og utenfor banen. Italia er litt mer tøft, men det er ikke alltid en god ting, sier han.

Lund Nielsen er en reflektert mann som er engasjert i livet utenfor fotballen. Når dansken ikke er på jobb, er det kona og deres unge datter som stjeler mesteparten av hans oppmerksomhet.

Han ser for seg å bli historielærer den dagen fotballskoene legges på hyllen, og opptas av hva som foregår i samfunnet utenfor fotballbanen.

-Det som skiller oss fra steder i verden som ikke har samme ressurser, er at vi har bygget opp et samfunn som også tar seg av de som har det litt vanskelig, sier han.

Godt å se en fotballspiller som har et perspektiv som også når utenfor tuppene på sine egne fotballsko…

(@F7/ Sarpsborg 08)

 

 

Les også: