Christian Michelsen: Bilde Sarpsborg 08

Det blir ingen sakte tilvenningsperiode for Sarpsborg 08 sin nye hovedtrener Christian Michelsen. – Allerede på fredag tar de imot serieleder Bodø/Glimt.

I går ble det klart at klubbens svenske trenerteam Stefan Billborn og Joachim Björklund sluttet etter elendige resultater så langt i sesongen. Sarpsborg 08 har bare sanket 10.poeng etter 11.kamper og ligger nest sist i Eliteserien.

Les: Sarpsborg 08 tjener faktisk penger på sparkingen av Stefan Billborn og Joachim Björklund

Christian Michelsen som har vært på en ekstra langt ferie etter han sluttet som hovedtrener i Kristiansund i fjor høst. – 38 åringen har jobbet for samme klubb i 10 år. Han spilte selv for nordmørsklubben fra 2008 til 2013, før han tok over ansvaret som hovedtrener året etter.

Til Sarpsborg 08 sine sider sier Christian Michelsen at det er «En no-brainer!»: Det er mange grunner til at jeg står her. Det er en hardtarbeidende klubb der mange flott folk vil få ting til sammen. Sarpsborg har hatt imponerende perioder der man viser at alt er mulig og den entusiasmen jeg har opplevd på Stadion her som motstander i negativ forstand, er noe jeg vil oppleve med dem i ryggen – med klubb og spillere. Jeg er stolt og ydmyk».

Les på F7: City villig til å smelle opp det dobbelte for supertalent, men Real Madrid vinner likevel signeringskamp

«Jeg har hatt godt av å koble litt av etter ti år som trener og mange år som spiller. Det har vært positivt å lade batteriene. Det kribler veldig etterhvert og man søker og vil komme i gang. Jeg er kravstor, så det er ikke hvilke som helst prosjekt og klubber man ønsker. Jeg har vært tålmodig. Når Sarpsborg ble aktuelt, var det en no-brainer. I mitt hode er Sarpsborg en klubb som skal spille offensiv, attraktiv fotball. Det skal være action»