(c) Bilde: Sarpsborg 08: Tobias Heintz

Tobias Heintz har blitt sett på som et talent en god stund, men man kan godt si gjennombruddet kom i fjor. 20-åringen føyer seg med det inn i en etter hvert ganske så lang liste av spillere som har blitt solgt fra Sarpsborg 08.

Tobias Heintz solgt til tyrkiske Kasimpasa. Østfold-klubben mottar en overgangssum på mellom 10 og 15 millioner kroner

Les: Sarpsborg 08 har solgt spiller: «Vi er stolte i dag!»

«Vi er stolte i dag. Tobias Heintz er på mange måter et produkt av spillerutviklingsarbeidet i Sarpsborg 08. Etter at han kom fra Sprint-Jeløy har han tatt steg på steg. I høst fikk han gjennombruddet i Europa League og var tellende for oss i flere kamper. Når vi nå fikk et bud vi mente var riktig for både spiller og klubb, kan vi ikke annet enn å ønske Tobias lykke til videre. Dette er helt etter strategien vår», sier sportssjef Thomas Berntsen.

Les: Fredrikstad må tenke kreativt når de setter sammen lag og apparat

Imponerende 2018-sesong
Kantspilleren fikk i år 13 Eliteserie-kamper fra start i Sarpsborg 08, men var totalt involvert i 23. Med fem målpoeng på tre NM-kamper og totalt tre mål og to assist i Europa Leagues 13 kamper, har Heintz lagt en imponerende 2018-sesong bak seg.

I sin nye klubb blir han nå del av et lag som jakter topplassering i Süper Lig. Kasimpasa er nummer fire på tabellen, á poeng med Trabzonspor på 2. plass, men seks poeng bak Basaksehir som topper. Heintz har skrevet en 3,5-årsavtale med klubben.

Gjør Sarpsborg 08 mer attraktivt
– Tobias har vært tydelig på at dette er en mulighet han ikke ville la gå fra seg. Det har vært lange forhandlinger, men slik må det også være. Vi skal ha riktig pris for spillerne våre og det har vi fått nå, sier Berntsen, som også legger til at klubben har sikret seg en videresalgsprosent.

– De siste sesongene har vi solgt Anders Trondsen til Rosenborg, Sigurd Rosted direkte til Gent. Anders Kristiansen har blitt klar for en belgisk satsingsklubb i Saint Gilloise og vi satte klubbrekord med Krépin Diatta til Club Brugge. At Tobias Heintz nå selges til en tyrkisk toppklubb beviser egentlig bare hvilken situasjon vi har jobbet oss til. Jeg er sikker på at dette gjør oss mer attraktive for unge, talentfulle spillere rundt om i landet, sier Berntsen avslutningsvis.