(c) Bilde: Sandefjord FC: Martí Cifuentes

Helt nederst der de fleste før Eliteserien ble sparket igang regnet med at Ranheim ville være ligger Sandefjord. – De har på 12 kamper bare samlet sammen fem poeng. 

De elendige resultatene gjorde at de kvittet seg med Magnus Powell og i den siste tiden har de vært uten hovedtrener. – Et lag som virker å være i oppløsning og som har stor sjanse for å rykke ned er ikke det enkleste til å rekruttere til, men nå har de fått på plass en trener som til tross for å være ung (35 år) har lang erfaring.

Les: Sandefjord begynner å kvitte seg med spillere

Spanske Martí Cifuentes er ansatt som ny hovedtrener i Sandefjord med kontrakt ut 2020 sesongen. Han får med seg Geir Ludvig Fevang som assistent.

«Martí kommer med en tydelig filosofi, men ikke én fasit på hvordan man spiller – han ønsker å involvere trenerteamet og klubben mest mulig for å bygge videre på klubbens identitet» sier Per Ketil Berg, daglig leder i Sandefjord Fotball.

Han har lang trenererfaring, til tross for sin unge alder. Nå får spanjolen med seg Geir Ludvig Fevang som assistent. Sistnevnte har fungert som midlertidig trener etter at Magnus Powell fikk sparken for over en måned siden.

Cifuentes har siden januar vært trener for svenske AIKs juniorlag, og han har sin utdannelse fra Barcelona. Han har ifølge Sandefjords Blad har tatt UEFAs prolisens og en master i Sports Management på «The Johan Cruyff Institute».
Han har trent flere spanske klubber på lavere nivå, og vært innom nederlandske Ajax og engelske Millwall der han har hatt mindre trenerroller.