Drømmescoring ble avgjørende i oppgjøret på Nadderud. Foto: Aleksander Isaksen / Sporten.com

En Nadderud Stadion som bader i flomlys på en lørdagskveld er både fint og vakkert. Her skal det spilles Eliteseriekamp mellom Stabæk og Haugesund.

Sammy Skytte går rett inn i elleveren til Jane Jönsson og co. Han erstatter Bohinen, som er ute med en lårstrekk. Vogt er også benket til fordel for Jonassen. Jostein Grindhaug gjør én endring fra laget som 29. august slo VIF 2-1 – ut med heite Velde (fire mål siste to kampene) som soner for fire gule, inn med Ammitzbøll.


Grindhaug er tilbake på banen, etter å ha vært på sidelinjen etter hodesmellen han pådro seg i august, da han fikk en bildør i bakhodet og en påfølgende hjernerystelse. Han sto over to kamper før skaden oppsto.

Stabæk har ikke vunnet på nesten to måneder. Vi må tilbake til 19.juli for å finne sist seier, da det ble 3-1 over Aalesund. Siden har det blitt fire uavgjorte og tre tap. Det gjør at de ligger på 10.-plass. Kan Skytte komme inn og skape magi?


FKH er i vesentlig bedre form. De har vunnet fire av de siste sju og tatt 13 av 21 poeng på de kampene. De ligger plassen over STB med to poeng mer. Lagene møttes faktisk for bare en drøy måned siden. Da vant FKH 3-1 etter hattrick fra Velde, som ikke er med i dag. Det er et tungt tap for gjestene.

Historien mellom lagene

Ser vi litt mer historisk på oppgjørene har FKH vunnet tre oppgjør på Nadderud siden november 2014. Stabæk har vunnet én kamp, mens de har spilt uavgjort to ganger. Da FKH vant 1-0 i serien i november 2014 ble Christian Gytkjær matchvinner for FKH.

Av de 22 som startet kampen er det bare én som er med i dag – Alexander Stølås. For hjemmelaget spilte blant annet Trondsen (Trabzonspor), Sokolowski, Hoseth, Brustad og Skjønsberg. For FKH – Haraldseid, Bamberg og Cvetinovic. Sistnevnte spiller nå på japansk nivå to for Tokushima.
Lagoppstillinger:

Stabæk IF: Robert Sandberg – Jørgen Olsen Øveraas, Mats Goberg Solheim, Andreas Hanche-Olsen, Emil Jonassen – Sammy Skytte, Hugo Vetlesen, Tortel Lumanza Lembi – Kosuke Kinoshita, Erik Botheim, Oliver Valaker Edvardsen.

Haugesund: Helge Sandvik – Fredrik pallesen Knudsen, Benjamin Tidemann Hansen, Mikkel Desler Puggaard, Alexander Stølås – Christian Grindheim, Bruno Leite, Thore B Pedersen, Niklas Sandberg , Alexander Ammitzbøll , Ibrahima Wadji.