Hva??? (foto: arsenal, twitter)

Arsenal manager Unai Emery var utsatt før gårsdagens kamp og slik de fremstod mot et på papiret (og normalt) mye dårligere lag portugisiske Vitoria Guimares lyser exit skiltene enda litt lysere for den spanske treneren.

Arsenal leder gruppe F også etter dagens 1 – 1 kamp og Vitoria Guimares fikk sitt første poeng. – Det hele var en slapp affære:  Shokdran Mustafi ga Arsenal ledelsen i andre omgang, før Bruno Duarte utlignet på overtid.

Les: Leicester betalte lommerusk for topp-fire plassering i Premier League

Emery: – Det viktigste er å vinne gruppa
Til tross for massiv kritikk, er Emery fornøyd med at Arsenal fremdeles topper Gruppe F i Europa League.

«Spillerne prøvde, og vi var nær ved å vinne kampen, men de presset på i siste minutt og scoret. I Europa League handler det om å være på topp i gruppen, og det er vi. Vi har fortsatt gode muligheter for å vinne gruppa» sa Emery til BT Sport.

Arsenal har ikke vunnet på fire kamper, men Emery har også stor ros for onsdagens motstander.

– De er et veldig konkurransedyktig lag, og det var veldig viktig for oss å være sterke defensivt. Jeg tror vi klarte dette, og vi gjorde det bedre også. Vi ønsker å vinne, men vi topper fortsatt gruppen, og det er målet vårt.

Les: Keisuke Honda er ikke klubbløs lenger

Tikk, tikk, tikk..

Arsenal fremstår som merkelig om dagen, alt skal prøves, ulike formasjoner og roller. Et av verdens «beste» lag vet ikke hva de skal gjøre, spillerne virker forvirret og spiller stort sett støttepasninger.  Slik det er nå er det ikke bare resultatene som gjelder, men hvordan laget fremstår. Unai Emery som regnes som en stødig spiller trenger raskt å stake ut en kurs slik at alle vet hva de skal gjøre, for nå har de ikke peiling.

Sam Dean i The Telegraph skriver. «Arsenal har like mye intensitet som en våt svamp. Den bakre treeren fungerer ikke, midtbanen har ingen kontroll, angriperne klarer ikke å holde i ballen»

Vitoria de Guimaraes – Arsenal 1-1
Europa League Gruppe F
81′ 0-1 Shkodran Mustafi
90′ 1-1 Bruno Duarte

Arsenals Dani Ceballos måtte forlate banen med det som lignet en strekk etter 60 minutter, men manager Emery tror ikke det dreier seg om en alvorlig skade.

– Vi må vente på analysen i morgen, men slik jeg ser det nå, ligner det på en liten skade, sier Emery, ifølge Arsenal sine sider.

Arsenal topper fremdeles Gruppe F med ti poeng etter fire kamper, mens Vitoria Guimarares beholder sisteplassen etter å ha tatt sitt første poeng.