Glazer-familien vil forlate Old Trafford som et katastrofeområde.

Manchester United ble kjøpt av nå avdøde amerikanske forretningsmannen Malcolm Glazer i 2005 for 790 millioner pund. Det alt vesentlige av det ble organisert gjennom en «finansiell struktur» best kategoriert som lovlig tyveri av klubbens penger. – Prosessen rundt salget av Everton til 777 Partners viser at Glazer-familien aldri kunne stukket verdens største sugerør inn i klubbkassa til Manchester United.

Ikke bare kjøpte Glazers Manchester United for klubbens penger, de har også i årene frem til Sir Jim Ratcliffe betalte dem 1,3 milliarder pund for 27,7 % av aksjene tappet ut omtrent 1 milliard pund og latt Old Trafford forfalle.

Les på Engelske klubber: Tottenham ser ingen annen utvei enn å dumpe klubbens største flopp

Malcoms seks barn fortsetter å eie i Manchester United, men de kommer til å selge biter av klubben etterhvert som de trenger penger til en ny øy eller yacht til den britiske milliardæren.

En tanke til Manchester United fans – Tenk deg de siste 20 årene uten Glazer-Familien!

På mirakuløst vis, med store pengeproblemer og poengtrekk klarte Everton å overleve i Premier League. Samtidig kampen på kanten av stupet viste det seg at de som var i ferd med å kjøpe klubben ikke var hel ved.

Etter det ble klart at avtalen inngått i høst mellom eier Farhad Moshiri og det amerikanske investeringsfondet 777 Partners om 94 prosent av klubbens aksjer gikk i vasken for et par uker siden har en rekke med interessenter dukket opp.

Akkurat som Glazer-familien i sin tid ønsket 777 Partners å kjøpe med klubbens penger uten å stille med de nødvendige økonomiske garantiene og overføringene som var avtalt. – Før Glazer kjøpet i 2005 var Manchester United gjeldsfri og med en relativt moderne stadion. Nå er gjelden på 773.3 millioner pund. (Omtrent 10 milliarder kroner)

Everton sin gjeld pr 2023 er på 330 millioner pund etter flere år med store tap. – Tapene er årsaken til at det ble tildelt poengtrekke to ganger i løpet av sist sesong.

Les: Nå vet vi hvorfor Manchester United manager Erik ten Hag ikke tok med Jadon Sancho til Arsenal

Verdens tiende rikeste Michael Saul Dell, grunnleggeren av Dell Technologies, skal støtte et forsøk på å overta Toffees. Og for et par dager siden skal den London-baserte forretningsmannen og advokaten Vatche Manoukians konsortium la inn et bud på 400 millioner pund.

BBC melder at det er skrevet under en intensjonsavtale med en ny aktør.

Freidkin-gruppen, som allerede eier Roma, har kommet til en prinsippavtale med den nåværende majoritetseieren Farhad Moshiri om 94 prosent av Everton. Den amerikanske forretningsmannen Dan Friedkin som ble søkkrik av å selge Toyotaer i midtøsten har en ide om at Fredkin-gruppen skal lage en multiklubbmodell med Serie A klubben Roma og Everton.

Friedkin-gruppen har etter å ha skrevet under avtalen fått en «eksklusiv» frist til å svare Everton-eier Moshiri. -Etter det blir det en prosess som inkluderer Premier League, en prosess som 777 Partners ikke hadde økonomi eller seriøsitet til å gjennomføre.

Vi i Sporten.com har fra tid til annen fått spørsmålet om hvorfor det er så viktig. – Vi pleier å svare at Glazer-familiens lånekjøp av Manchester United og ekstreme sugerør i klubbkassa ikke ville blitt godkjent med dagens regelverk.

Penger skal ikke være noe problem for Dan Friedkin Forebes sier han er verdt 6,2 milliarder dollar.

Les på Popidol: Alex Rodriguez trekkes nå inn i Jennifer Lopez og Ben Afflecks ekteskapsproblemer