(c) Bilde: Saint-Etienne: Erin Pinheiro, trist på utsiden, blid inni.

Det kan tenkes Ligue 1 klubben Saint-Etienne er en spesielt utrivelig klubb å spille i, eller så har norsk fotball plutselig blitt veldig spennende. – Vi kunne spurt Alexander Søderlund om hva som var tilfelle, uansett det detter inn spillere fra klubben om dagen.

Erin Pinheiro midtbanespiller ankommer FK Haugesund på et sesonglangt lån fra Frankrike hvor han de siste årene har vært en del av Saint-Etiennes rekruttlag og vært lagkamerat med Ben Kantie Karamoko som nylig signerte en fireårskontrakt med FKH.

 

Tilfører fysikk
FKH-trener Eirik Horneland ser frem til å jobbe med ytterligere et produkt fra Saint-Etienne-skolen.

Les: «De Grønne» har fått opp farta

– Pinheiro tilfører oss blant annet fysikk og svarer til den bestillingen vi har hatt gjennom hele vinteren med tanke på å få på plass en robust og storvokst spillertype til bruk fremover i banen. All ære til Jos og Opedal som har jobbet inn i det siste med å få på plass en spiller vi har hatt på blokka siden i fjor høst.

Opprinnelig fra Kapp Verde
Pinheiro er født på Kapp Verde, og har foruten opptredener for B-laget til Saint-Etienne spilt fire kamper for A-laget etter at han ble hentet opp fra klubbens ungdomsavdeling i 2015.

Disse kampene fordeler seg på henholdsvis to seriekamper i Ligue 1, en cupkamp og en opptreden i Europa League – alle kampene tilbake i 2015.

Den 190 centimeter høye spilleren satt også på benken ved to anledninger for Saint Etienne i Europa League samme år.

Sjekk ut oddsen i neste kamp