(c) Bilde Brann: Fra Brann - Odd i 2018 Ruben Kristiansen med baby

Vi tror både Ruben Kristiansen og Brann er overrasket over at de nå har forlenget arbeidsforholdet med to år. 

På årets siste kamp i slutten av november ble 30-åringen takket av med blomster, bilde og velfortjent applaus fra publikum etter 86 A-kamper fra sommeren 2015.

Les: Forlater Brann gratis i januar

Relativt kort tid etterpå ga både Brann og spilleren ut noen signaler som tydet på at avskjeden kanskje ikke var helt definitiv likevel. Sportssjef Rune Soltvedt forklarer det slik:

«I toppfotballen kan ting forandre seg. Det som på et tidspunkt virker avklart og endelig, kan i neste omgang ta en ny dreining. Vi har hatt samtaler med Ruben i tiden etter serieslutt, og etter hvert ble det tydelig at begge parter var positive til å fortsette samarbeidet»

Det bekrefter klubben i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Les: Buffon gruer seg skikkelig

I sommer ble det egentlig klart at venstrebacken ikke ønsket å forlenge sin opphold i Bergens-klubben. Lenge så det ut til at Tromsø skulle bli neste stoppested, men nå har 31-åringen altså snudd.

Det gleder Branns sportssjef Rune Sotvedt.

– I toppfotballen kan ting forandre seg. Det som på et tidspunkt virker avklart og endelig, kan i neste omgang ta en ny dreining. Vi har hatt samtaler med Ruben i tiden etter serieslutt, og etter hvert ble det tydelig at begge parter var positive til å fortsette samarbeidet, sier han.

– Skaden (Gilmore’s groin) som ødela store deler av sesongen er operert og leget. Vi forventer at Ruben er lysten på å vise seg frem i 2019 og skape konkurranse i troppen, sier sportssjefen.