Trenger en som scorer uavhengig av føret. (foto: palace, twitter)

Den danske manageren Bo Svensson har det alt annet enn lett om dagen. Sammen med Schalke 04 på 7 poeng etter 17 kamper, styrer Mainz straka vägen ut av Bundesliga. Denne uken sørger Roy Hodgson for at nok en spiker i fotballkista hamret inn.

Et av lyspunktene hos Mainz denne sesongen har vært 23 åringen Jean-Phillippe Matata. Franskmannen fikk to kamper for Lyon før han ble sendt over til Mainz i 2018. Denne sesongen har det blitt 7 scoringer på 15 Bundesliga-kamper, ikke rent lite imponerende hos en klubb som totalt står med 15 scoringer på 17 kamper.

Les: Slutt på stjernenykker! -Pochettino har Mbappe erstatter på «speed dial»

Det var The Athletic som først kom med ryktet om at Roy Hodgson hadde bestemt seg for å lette Mainz for den ene spilleren som har sett ut til å kunne redde Bundesliga-plassen. På onsdag kom bekreftelsen fra Mainz.

-Hvis alt går bra, som vi tror, så går handelen igjennom, sier Svensson til tyske Sky.

Pytt, pytt, vi mister bare spilleren som står bak nesten 50 % av scoringene våre. Mainz-manageren klarer i det minste å holde motet oppe.

Les på Engelske klubber: Toppscorer ønsker Champions League

For Crystal Palace på 13. plass på tabellen betyr dette en senterforward som er kapabel til å score under særdeles vanskelige forhold. Spesielt tilfredsstillende må det ha vært for Hodgson å bli foretrukket foran Bielsa og Leeds. Ifølge Talksport dreier det seg om 18-måneders leieavtale.

Kan bli skikkelig spennende. Her ser du video med Matatas hattrick mot Freiburg.

Les: Marcus Pedersen får endelig reist ut i den store verden igjen