(c) Bilde: Brann: Ruben Yttergård Jenssen en meget spennende signering

I går var den siste dagen i sommerens overgangvindu og en en ting fremstår som klinkende klart. Mens serieleder Brann kliner til og har skaffet seg et sterkere lag har Rosenborg sittet helt stille og håpet på det beste.

Rosenborg har bare skaffet seg to nye spillere, mens to er tilbake fra lån, de nye er forsåvidt helt greie, Issam Jebali som kommer fra Elfsborg og Djordje Denic fra FK Rad Beograd. De to lånespillerne er Alex Gersbach som tilbake fra lån i Lens i Ligue 2 og Igoh Ogbu som har vært i kriseklubben Levanger i OBOS-Ligaen.

Det har vært trangere ut portene på Lerkendal, hvor en rekke spillere har funnet andre jaktmarker:

Magnus Stamnestrø (Ranheim)
Morten Konradsen (Bodø/Glimt)
Jacob Rasmussen (Empoli)
Malte Amundsen (lån til Eintracht Braunschweig)
Andreas Helmersen (forlenget lån med Ranheim)
Rafik Zekhnini (lån fra Fiorentina utgått)

Det er færre spillere i Rosenborg nå enn som ikke klarte å ta den oppskrifsmessige ledelsen i Eliteserien, at klubben i tillegg mot spillernes ønske kvittet seg med sin hovedtrener Kåre Ingebrigtsen er forsåvidt også gode nyheter for serieleder Brann.

Det kan virke som om Rosenborg lar Brann vinne serien i år.

Brann på sin side har tydeligvis skjønt to ting i sommer, de som går ut må erstattes av like bra eller enda bedre spillere og spillerstallen må bli sterkere om de skal klare hardkjøret som nå kommer.

Det som har vært imponerende i sommer er at Brann, som vanligvis ikke har fremstått som en klubb som driver med langsiktig planlegging nå har gjort avtaler med ikke mindre enn tre klassespillere som først begynner neste år. Kristoffer Løkberg (Ranheim)
Håkon Opdal (Start), og Jesper Löfgren (Mjällby) har alle sin første arbeidsdag 1.januar.

Det er flere som Brann for nytte av allerede i høst, Thomas Grøgaard (Odd), Daouda Bamba (Kristiansund), Christian Eggen Rismark (Ranheim), Ruben Yttergård Jenssen (Groningen) og Halldor Stenevik (tilbake fra lån i Nest-Sotra) – De mer enn kompenserer for de som har dratt videre, Sivert Heltne Nilsen (Horsens, Danmark), Jonas Tillung Fredriksen (Sogndal), Sander Christiansen – Borussia Mönchengladbach og Jonas Grønner (Aalesund).

Les: Brann har vært i Europa og hentet norsk landslagsspiller

Brann som allerede er i støtet og leder serien med 38 poeng, noe som er et poeng mer enn Rosenborg har blitt sterkere, mens Rosenborg er svekket. – Rosenborg er passive og har sovet i timen, det er vi ikke vant til fra Rosenborg som de siste årene har vært de dyktigste på overgangsmarkedet, begge veier, de har kjøpt bra og solgt dyrt.