VIDERE: PSV tok seg til gruppespillet på Rosenborg bekostning. Foto: RBK.no

TRONDHEIM: (SPORTEN) (Rosenborg – PSV 0-2) Åge Hareide lyktes ikke med å lede Rosenborg til Europa League denne sesongen.

– Vi blir straffet voldsomt på slike feil i Europa, vi er alt for inn effektiv foran deres boks sa, Åge Hareide til Sporten.com etter kampen.

Rosenborg klarte ikke å ta det siste hindret mot gruppespill i Europa League. Debutanten scoret tidlig i første omgang. Hjemmlaget kom fryktelig tilbake de siste 20 minuttene av andre omgang, men det skortet foran mål. Nærmest for hjemmelaget var Carlo Holse i første omgang. men gjestene var dødelig effektiv foran målet.

Zahavi ble hentet inn fra kinesiske Guangzhou for få dager siden. Der scoret han 103 mål på 117 kamper i løpet av vel fire år. Det tok ikke mange minuttene i PSV-debuten før han traff stolpen på Lerkendal. Noe senere kom 0-1-målet. På et innlegg var Zahavi umarkert til tross for at to RBK-spillere var i nærheten av ham og med tid til å dekke ham opp.

– Man blir nådeløs straffet i slike kamper sa, Børstad i NRK

Hólmar Örn Eyjólfsson bommet både med timing og posisjonering og nådde ikke ballen før Zahavi headet. Pa Konate havnet også delvis i ingenmannsland i den situasjonen. RBK-keeper André Hansen var sjanseløs på avslutningen.

– Jeg er fornøyd med kampen i dag, selv om jeg gikk litt tom etter en time, sier Henriksen etter kampen.

Effektive

Like før pause var RBK svært nær utligning etter at en PSV-forsvarer sendte ballen mot eget mål på en klarering. Det endte med en corner etter at Tore Reginiussen var like ved å få en støvel på ballen.

Etter en times spill kom det avgjørende målet. Markus Henriksen bommet med en pasning og ga PSV en kontringsmulighet. 15 sekunder senere kom han heller ikke opp i en motspiller (Cody Gakpo) som skjøt fra 17 meter. Ballen gikk inn via stolpen til 0-2.

Presset voldsomt, Molde eneste representanten fra Norge

Rosenborg presset PSV Eindhoven mot slutten av kampen, men klarte ikke redusere. Nederlenderne vant 2–0 og tok Europaliga-plassen. Dette var Åge Hareides første tap etter returen til Trondheim. Rosenborg må bruke resten av sesongen på hjemlig serie hvor de er på 2. plass etter 19 av 30 serierunder.

Molde blir Norges eneste lag i Europa. Moldenserne tapte mesterligakvalifiseringen mot Ferencvarosi fra Ungarn, men var allerede sikret plass i Europaligaen. Bodø/Glimts håp forsvant i forrige kvalifiseringsrunde til Europaligaen. AC Milan vant på San Siro.