Igor Thiago

Manager Ronny Deila og spiss Igor Thiago gikk begge inn portene på Jan Breydelstadion 1.juli. Nå 41 kamper senere selger Club Brygge sin brasilianske spiss for Brentford for klubbrekord.

Thiago har vært en genial investering for Club Brugge. Kjøpet fra den bulgarske klubben Ludogorets Razgrad var på 7,9 millioner euro, mens Brentford betaler 33 millioner euro.

Les: Jens Petter Hauges tidligere trener klar for å erstatte selveste Roy Hodgson

Brentford signerer Igor Thiago fra Club Brugge

22-åringen har signert en femårsavtale med Premier League-klubben, som inkluderer en opsjon på forlengelse med ytterligere 12 måneder. Planen er at Thiago blir med Club Brugge som ligger på 3.plass i Jupiler Pro League ut sesongen.

«Jeg er veldig glad for at vi har vært proaktive som klubb,» sa Brentford-hovedtrener Thomas Frank til klubbens offisielle nettside.

«Stor ære til Matthew Benham, Phil Giles og Lee Dykes for det harde arbeidet de har gjort. Vi er foran kurven. Vi har signert en nøkkelspiller for en nøkkelposisjon.

«Thiago er en veldig spennende spiss som passer rollen i laget vårt. Han er hardtarbeidende og en veldig god pressspiller. Han er også en fysisk tilstedeværelse, veldig god i boksen og kan koble spillet.

«Han utvikler seg bra i den belgiske ligaen, så det er et stort potensial og vi gleder oss til å se ham i rød og hvit skjorte.»

Spissen begynte sin karriere med den brasilianske klubben Cruzeiro før han fullførte en overgang til den bulgarske klubben Ludogorets i 2022. Etter å ha scoret 21 mål på 55 kamper for Ludogorets gikk ferden videre til Belgia.

Thiago har fortsatt å finne nettet i sine nye omgivelser, etter å ha registrert 26 mål på 40 konkurransekamper denne sesongen. Nyheten om spissens overgang til Brentford kommer midt i usikkerhet rundt den langsiktige fremtiden til Ivan Toney.

27-åringen har mindre enn 18 måneder igjen av kontrakten, og Frank innrømmet nylig at det er sannsynlig at spissen blir solgt til sommeren.

ENGELSKE KLUBBER: Den store matchvinneren i Afrikamesterskapet takket høflig nei til tilbud fra Premier League-klubb