Kjip exit for Ronny Deila . (foto: Club Bugge)

En ting er helt sikkert BK Häckens gullklump Momodou Sonko er på vei ut i den store verden. Barcelona og Liverpool har lenge, helt siden Per-Mathias Høgmo overrasket med gulltakter i Allsvenskan.

Mens den norske hovedtreneren ble hentet til en Japansk storklubb på grunn av den uventede suksessen bringes nå en av hans spillere ut i den store verden og legger igjen godt med cash.

Les: Martin Braithwaite tilbudt til Premier League giganter etter å ha funnet frem målformen i Spania

18 år gamle Momodou Sonko skal være svørt nær den belgiske klubben Gent. Journalist Luca Bendoni skrive at Sonko er «veldig nær» en overgang til Gent i Belgia for rundt åtte millioner euro. Club Brugge vil også ha Sonko, men Gent sies å være i førersetet og sikker på å fullføre en avtale med medisiner og en signering snart.

Tidligere i januar kunne Fotbollskanalen også fortelle at Sonko er enig med Häcken om en forlengelse, mens sportsdirektør Martin Ericsson sa at det og da var en god dialog.

Club Brugge er enig med Brentford om en overgang for det norske supertalentet Antonio Nusa, en overgang som vil sende 30 millioner euro inn i klubbkassa. – De nye pengene sammen med «faren» for at en stor konkurrent (Gent) skal sikre seg et av sveriges største talenter gjør at manager Ronny Deila kan kjempe litt lenger for Momodou Sonko.

– Vi er i diskusjoner. Dialogen er god, men vi har ikke nådd noe ennå, sa Ericsson til Fotbollskanalen den gang og fortsatte:

«Vi ligger godt an med «Momo» og er ganske sikre. Vi har hatt en klarhet en stund nå og en plan som vi har fulgt. Vi har fortalt ham hvordan vi ser ham, hva vi vil og så har vi fulgt spilletid slik at han har fått blomstre. Det har vi fulgt.»

Les: Tautrekking mellom Liverpool og Bayern München om Europas hotteste manager

Sonko har for tiden kontrakt med Häcken til sommeren 2025.