Sergio Ramos fikk gult kort i den første kvartfinalen mot Juventus 3 april

For åttende gang på rad har Real Madrid klart å kjempe seg til semifinalen i Champion League og denne gangen var det virkelig «å kjempe».

Vi lærte to ting i går kveld, det ene er hvor viktig Real Madrid-kaptein Sergio Ramos er, og det andre Cristiano Ronaldo blir ikke solgt i sommer med mindre noen byr minst 2,5 milliarder kroner.

Les: Skjønner de må friste med mer enn penger

Juventus-keeper Gianluigi Buffon har lenge vært en personlig favoritt.  At han fortatt er et fotballhode med 100% engasjement var tydelig da han ble utvist etter å ha kranglet på en straffe da det bare var sekunder igjen av overtiden.

Real Madrid – Juventus 1–3

Real Madrid manager Zinedine Zidane har sympati for Gianluigi Buffon sin Champions League sannsynlige exit, det minnet han trolig om hans siste kamp. Han i VM avsluttet sin karrière som VMs beste spiller og måtte ut med rødt kort etter å ha skallet ned Materazzi. (les mer om Zidane nederst)

Buffon legger trolig fotballstøvlene på hylla etter VM i sommer:

«Jeg synes ikke han fortjener å avslutte  på denne måten, men det er ingenting som vi kan gjøre med det nå,» sa Zidane ifølge goal.com.

«Det som skjedde på slutten av kampen, kan ikke forandre det han har gjort for sporten eller ta noe fra ham. Han er en flott spiller og kanskje det var ikke hans siste Champions League likevel»

Forsvaret skrantet, spesielt i første omgang

For å si det med en gang, dette var ikke Real Madrid sin kamp selvom et et på slutten ble deres dag. Det var tydelig at de savnet sin kaptein Sergio Ramos som var ute med karantene, en karantene som kan forlenges fordi han mot reglene dukket opp på sidelinjen- Der skulle han ikke vært.

 

Den nå omdiskuterte straffen som noen sekunder før slutt endte Real Madrid til semifinalen hvor de enten møter Bayern München, Roma eller Liverpool, det trekkes på fredag. Cristiano Ronaldo kommenterte på vei ut: «Vi lider oss gjennom denne kampen. Vi må lære av dette. Juventus gjorde en veldig bra kamp, men jeg mener straffen var klar. Lucas Vazquez var på vei til å score og det ville blitt et mål hvis han ikke hadde blitt tatt.

Ja, det er en klar straffe. Jeg fikk en dytt i ryggen, sier Vazquez.

Etter straffen ble dømt kokte det på stadion, Buffon kranglet seg til en utvisning og reservekeeper  Wojciech Szczesny ble satt inn. Vi var alle klar over hva som nå kom til å skje, dødballer er Cristiano Ronaldo sin superkraft. Titusenvis av timer med terping gjør at han elsker slike øyeblikk. Hvis han scorer er kampen over og de er videre til semifinalen. Mens alle rundt han er i fullstendig kaos har han et øyeblikk med zen lignende ro. Ingenting selv et supersalg på hårgele kunne få han til å miste fatningen.

Hver millimeter ble kartlagt og når han var klar 7 minutter på overtid plasserte han ballen knallhard og sikkert oppe i det høyre hjørnet.

Real Madrid tapte 1–3, men vant 4–3 sammenlagt.

«Totalt sett synes jeg vi fortjente å gå videre. Vi hadde sjanser nok gjennom kampen, men vi gjorde store feil og Juventus gjorde en taktisk perfekt 1. omgang» sier Real Madrid-trener Zinedine Zidane til beIN sports.

Dagen etter at Roma sensasjonelt hentet opp tre mål og slo ut Barcelona i Torino, var det nære på at Juventus klarte det samme, 3 – 0 mot Real Madrid på Santiago Bernabéu Stadion er uvanlig.

Fortsettelsen for Real Madrid kan bli vanskelig etter at kaptein Sergio Ramos (32) dukket opp ved sidelinjen tross at han var suspendert mot Juventus. Spanske medier skriver at på grunn av det kan han miste den første semifinalen. Ramos prøvde å skjule sin identitet først med hatt, men ble dratt inn i kampen og måtte nærmere seg banen.

https://twitter.com/Sr4Kurdish/status/984191691560189953

.

Real Madrid – Juventus 1-3

2′ 0-1 Mario Mandzukic
37′ 0-2 Mario Mandzukic
61′ 0-3 Blaise Matuidi
90′ Gianluigi Buffon utvisning
90′ 1-3 Cristiano Ronaldo

Zinedine Ziane:

Han avsluttet sin karriere i den spanske klubben Real Madrid og det franske landslaget om en av verdens beste. Han har i flere år fått tittelen årets spiller, og blir av mange sett på som en av de beste spillerne gjennom tidene. Han var med på å sikre Frankrike gull både i VM 1998 og EM 2000.  Zinedine Zidane var en komplett fotballspiller kjent for sin balanse, pasnings- og skuddfot, overblikk, dribleferdigheter og spilleforståelse.

Zinedine Zidane var den første som brukte «zidane-finten», dermed navnet.

Materazzi fortalte i august 2007 i TV-programmet «Sorrisi e Canzoni» at han sa følgende:«Den horen jeg foretrekker er din søster», like før Zidane reagerte med å skalle ham ned.

Han ble likevel kåret til mesterskapets beste spiller.

Zidane fikk tre kampers karantene og 40 000 kr i bot. Siden Zidane hadde lagt opp, foreslo han å gjøre tre dagers arbeid for FIFAs aktiviteter for barn og unge.