Dynamisk duo

Den tyske storklubben Borussia Dortmund sliter og hvis de ikke er forsiktige kan de raskt ende opp som Schalke 04. Dortmund er i praksis ute av gullkampen og nå også ute av topp fire. – Før årets sesong så ting meget lyst ut. De hadde klart å holde på Erling Braut Haaland og gitt Manchester United en ripe i lakken ved å være «urimelige» i prisingen av Jadon Sancho.

I følge oversikten sist sommer var Jadon Sancho den mest verdifulle unge spiller i verden mens Erling Braut Haaland var Nr 2. – Denne sesongen har Jadon Sancho sin form vært varierende og ikke på nivå for en spiller til over en milliard, mens Erling Braut Haaland i mye større grad holder på sin imponerende form. De to har definitivt byttet plass.

Les: Haaland viste igjen at han er spilleren du har på banen når det koker som mest

Ønsker å skape en dynamisk duo

Begge har over lang tid vært i Manchester United sitt søkelys, men den erfaringen som sjefene på Old Trafford har med forhandlingstaktikken til Borussia Dortmund legger en kraftig demper på lysten til å starte nye samtaler.

Dean Jones som var sterkt kritisk til at Manchester United ikke betalte det den tyske storklubben krevde sist sommer, innrømmet «gamblingen» som han mener de gjorte da de ikke signerte han i sommer, har lønt seg.

Borussia Dortmund er inne i en negativ spiral, dårlig økonomi som følge av Covid 19, manglende sportslige resultater som trolig holder dem utenfor Champions League og de inntektene det bringer. – Og dyre stjerner med synkende markedsverdi.

Jadon Sancho har gjort det klart han ikke ønsker å bli solgt når sesongen er over, et salg til Manchester United virker usannsynlig med mindre de følger opp ideen om å sampakke vingen med Erling Braut Haaland. – Det passer bra at de to nå ser ut til å bli en dynamisk duo, de scoret hvert sitt mål i gårsdagens 2 – 2 kamp mot Hoffenheim.

Les på F7: Se! En istapp som ser ut som en kolibri

Les på Helsesjefen: Gir en halv milliard til global helseforskning

En pakkedeal med med Sancho og Haaland til et par milliarder tror vi flere klubber vil være interessert i, mest opplagt i tillegg til Manchester United er Chelsea, men først må Thomas Tuchel sikre topp fire.