Roberto Mancini

«Det italienske fotballforbundet kan kunngjøre at det har akseptert oppsigelsen til Roberto Mancini som landslaget for det italienske landslaget, mottatt sent i går kveld»

«Jeg takker alle mine spillere og fans som har fulgt meg i disse fem årene,» skrev Mancini på Instagram. «Jeg vil alltid bære den ekstraordinære seieren av 2020-EM i hjertet mitt. Det har vært en ære.»

Les: Mauricio Pochettino bekrefter at Chelsea-rekordkjøp «har tillatelse» til å forlate klubben

Mancini etterfulgte Luigi Di Biagio i mai 2018 for å ta over det italienske landslaget. Han hjalp laget med å vinne tittelen i UEFA European Championship i 2021, men de klarte ikke å kvalifisere seg til 2022 FIFA World Cup i Qatar, og savnet to strake utgaver av turneringen for første gang i lagets historie.

«Dermed avslutter en betydelig side i historien til Azzurri, som begynte i mai 2018 og avsluttet med 2023 Nations League Finale, med seier i EM 2020 i mellom, en triumf oppnådd av en gruppe spillere der hvert medlem kom sammen å danne et lag,» sa FIGC i uttalelsen.

Mancini signerte i 2021 en forlengelse av kontrakten til 2026. Hans beslutning om å forlate stillingen satte Italia i et presserende behov for hans erstatter for å veilede laget for de kommende EM 2024-kvalifiseringskampene. Italia møter Nord-Makedonia og Ukraina henholdsvis 10. og 12. september.

«Gitt de viktige kommende UEFA Euro 2024-kvalifiseringskampene, vil FIGC navngi den nye nasjonale hovedtreneren i løpet av de kommende dagene»

Les: Ansu Fati til Premier League vil legge igjen bøtter med cash hos Barcelona

Totalt ble det 39 seire, 13 uavgjorte og ni tap under Mancinis ledelse