Liker å kaste skjorta

De regjerende europamestrene Italia tapte 0 – 1 mot Nord-Makedonia og alt håp om VM i Qatar er ute. – Det er en gavepakke for en annen fotballstormakt som har slitt i VM kvalifiseringen, Portugal!. Cristinao Ronaldo og de andre superstjernene fra Portugal som møter et lag som er ranket som nummer 67 på FIFA landslagsranking tirsdag 29 mars . (Til sammenligning er Norge nummer 45, Portugal nummer 8 og Italia nummer 6).

Portugal holdt også på å ryke ut, i sluttminuttene brant Tyrkias kaptein Burak Yilmaz en straffe som kunne holdt laget inne i kampen om VM. – Kapteinen fortalte verden etterpå det var hans siste landskap.

Den italienske fotballpresidenten Gabriele Gravina har ikke tenkt til å sparke Italias landslagssjef Roberto Mancini til tross for at Italia, sammen med fotballstormakten fra nord! – Norge.. Ikke har kvalifisert seg til VM.

Les: Nå vet de hva som tok kraften fra Max Verstappen og Sergio Perez

I en offisielt uttalelse har Gravina følgende å melde: «Jeg håper Mancini fortsetter med oss. Han er forpliktet til oss gjennom dette prosjektet. Jeg håper han og alle andre italienere kan riste av seg eliminasjonen, og at han blir værende for å fortsette arbeidet vi har startet».

Les på Popidol: Enda et nytt medlem i Barcelona-stallen

Mancini og Italia ble europamestre i sommer og var storfavoritter i omspillskampen mot Nord-Makedonia i Palermo. Sjokket ble komplett da Aleksandar Trajkovski scoret kampens eneste mål i tilleggstiden.

Dagen etter fortalte italienske aviser om «landesorg» og «et blått mareritt». Gravina oppfordrer til entusiasme.

«Akkurat som vi fikk hyllest i fjor sommer, må vi godta kritikk nå. Men jeg må forsøke å beskytte dette landslaget. Vi går videre med hodene høyt hevet. Vi må ikke miste entusiasmen fra sist sommer.»

Men… Det er ikke sikkert Roberto Mancini blir værende selv om sjefen i forbundet ønsker det. Det er lenge til et nytt mesterskap og god tid til å finne en ny. – En tanke som presenteres i Italienske medier er at det skal ansettes en frem til neste sommer og så, når Antonio Conte er lei av Tottenham etter to år, hente han tilbake.

På tirsdag kveld ble Roberto Mancini en svært aktuell kandidat til jobben som manager for Manchester United.